Ești nemulțumit de sistemul educațional din Moldova?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Studenții sunt lenoși and they know it.

Toți studenții din lume sunt lenoși, toți procrastinează și toți fac lucrurile în ultimul moment. Nu contează dacă trăiești în Mozambic, Uruguay, Anglia sau Moldova. Doar că în Moldova, studenții își justifică lenevia și cred că au dreptate, și le place să o facă pe victima.

Eu am simțit pe pielea mea că sistemul moldovenesc de învățământ e unul rigid și foarte bicrocratic, doar că studenții preiau acest stil, se plâng de el apoi îl prelungesc. Justificarea inocentă a studenților că universitatea e de-a oaia îi face să creadă că ea trebuiește doar pentru bifă. Ieftin, mult și bun în chilă adică eu nu vin la facultate, nu respect deadline-urile, nu trimit toate lucrările dar vreau notă bună pe semestru, să mă angajez reușit și dacă asta nu se întâmplă profesorul e de vină că lui mereu nu i-a plăcut de mine.

Despre profesori

Încă din clasele primare căutăm să ne justificăm pentru insuccesele noastre prin: da mie matematica nu-mi place, da profesoara nu explica normal, da profesoara mă ura. Pentru că atunci când tu cauți vinovați în jurul tău și te plângi pe ei atunci e mai ușor să-ți justifici eșecurile, iar dacă o facem pe victima, persoanele ne vor jeli și noi vom fi cei corecți și bătuți de soartă.

Câți dintre voi știu că profesorul nu trebuie să vă iubească, ei nu sunt obligați nici măcar să vă știe numele ci să încerce cât mai corect să vadă ce știți și să vă dea o direcție pe care să o urmați.

Continuare pe Ești student? Dă-ți o palmă.

Comentarii