Eminescu-poet creştin, asasinat pentru convingeri şi scrieri (video)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Eminescu – cît de mult şi totodată cît de puţin ştim noi despre acest mare poet şi luptător al neamului nostru. Un asemenea mare geniu nu putea fi ascuns, cenzurat sau şters din istorie.

Era totuşi o personalitate multilateral dezvoltată şi foarte înţelept în politică şi literatură. S-au străduit foarte mult să îl cunoaştem doar ca poet romantic practic se străduia crearea unei imagini lirice total rupte de realitate, însă nu era chiar aşa. A înţeles forate repede de unde vine pericolul adevărat pentru poporul său şi că lucrurile nu stau aşa cum le reda presa din acele vremuri. A început să aleagă florile de spini şi să critice vehement prostia vremii şi le spunea Epigoniilor:

Iară noi? noi, epigonii?… Simțiri reci, harfe zdrobite,
Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
ști râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază;
În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază;
Voi credea
ți în scrisul vostru, noi nu credem în nimic!

Avea o activitate gazetărească şi publicistică deosebită, era o operă de luptă în cuvînt, luptă care l-a costat viaţa pînă la urmă, iubea să spună lucrurilor pe nume şi să nu ascundă spurcăciunea care pute cu una nouă un pic mirositoare.

Nu s-a temut să fie huiduit și hulit pentru părerile sale, el este autorul cuvintelor de un profund sens Ortodoxia este mama poporului român, românii s-au născut ca popor în credința ortodoxă. Citiți Testamentul politic al lui Mihai Eminescu.

De multe ori în diferite comentarii sînt întrebat de ce oare nu prea imi plac aceşti noi politicieni care conduc Moldova. Da recunosc dar nu că nu mi-ar plăcea oamenii, aşa sînt ei, nu îmi place cursul politic luat de aceştia.

A fost primul care a luptat contra schemelor oculte de conducere a ţării sale de peste hotare, a înţeles că pericolul cel mare al naţiunii este distrugerea şi renunţarea la valorile naţionale. Astăzi politicieni care ar merita o palmă de la marele poet fac jocul distrugerii poporului şi se fac că le este cunoscut poetul, depun flori dar nu ştiu ei decît maxim 2 strofe din opera sa. Asemenea politicieni ne conduc astăzi şi se consideră naţionali.

La vremea sa Eminescu a scris mult, a scris pe tărîm gazetăresc şi în literatură. În scrierile sale marele poet a luptat cu puterea cuvîntului pentru curăţirea neamului de rele şi tumori. Printre pericolele principale pe care le simţea Eminescu este aducerea valorilor şi legilor străine neamului.

Ce este interesant este repetarea istoriei, pe vremea lui Eminescu tot liberalii venise la putere şi fiindcă nu erau capabili de ceva util poporului luau legi supte din deget dar exact ca pe manerul franţuzesc cum spunea poetul. Repetarea istoriei este astăzi cînd o conducere ultra-liberală încalcă orice norme ale neamului, închide gura jurnaliştilor incomozi, duce la distrugere comunităţi locale (închiderea şcolilor la sate).

Eminescu spunea: Poporul nostru a trăit aproape 2 mii de ani şi a supravieţuit tuturor încercărilor vremii, iar sub acest stat croit el nu va supravieţui nici 200 de ani. Se pare că se adevereşte deja, ce fe face din popor astăzi unde este credinţa?, Unde este omenia?, Unde este conştiinţa de popor?

Dacă astăzi ar fi Eminescu printre noi, cred că nu ar promova idei de multi-culturalism, hiper-emancipare.

Mi-e dor de Eminescu, astăzi avem nevoie de el cel mai mult.

De avem sau nu dreptate

Eminescu să ne judece Ion Aldea Teodorovici

Vedeti mai jos un Link la un filmulet privind asasinarea lui Eminescu

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole