Eminescu poet asasinat – luptător contra puterii vîndute străinilor, foarte actual astăzi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Eminescu a fost primul cel mai mare luptător contra liberalilor și democraților care sînt un cancer al poporului. Era un înverșunat opozant al puterii vîndute străinilor și contra vinderii de țară. Era contra valorilor vestice care le considera străine neamului și contra investițiilor care sînt un adevărat jaf al poporului creștin. Foarte actual astăzi într-o Românie vîndută pe nimic și o Moldovă pe care o pregătesc să o dezintegreze străinilor evropeni și de alte nații. Da era un naționalist, dar un naționalist deștept nu marca mancurților de astăzi gata să aăeze fundul în fața partenerilor europeni care vin peste noi să ne cumpere la bani mărunți.

Nu s-a temut să fie huiduit și hulit pentru părerile sale, el este autorul cuvintelor de un profund sens Ortodoxia este mama poporului român, românii s-au născut ca popor în credința ortodoxă. Citiți Testamentul politic al lui Mihai Eminescu.

De multe ori în diferite comentarii sînt întrebat de ce oare nu prea imi plac aceşti noi politicieni care conduc Moldova. Da recunosc dar nu că nu mi-ar plăcea oamenii, aşa sînt ei, nu îmi place cursul politic luat de aceştia.

La vremea sa Eminescu a scris mult, a scris pe tărîm gazetăresc şi în literatură. În scrierile sale marele poet a luptat cu puterea cuvîntului pentru curăţirea neamului de rele şi tumori. Printre pericolele principale pe care le simţea Eminescu este aducerea valorilor şi legilor străine neamului, deci exact ceea ce se face acum cu neamul nostru. O bună parte din poporul nostru deja a intrat în jocul dizolvării, a mai rămas să înglobeze şi Moldova şi astfel întreg poporul va fi asfixiat de aceste noi reguli care nu au alt scop decît nimicirea neamului.

Ce este interesant este repetarea istoriei, pe vremea lui Eminescu tot liberalii venise la putere şi fiindcă nu erau capabili de ceva util poporului luau legi supte din deget dar exact ca pe manerul franţuzesc cum spunea poetul. Repetarea istoriei este astăzi cînd o conducere ultra-liberală încalcă orice norme ale neamului, închide gura jurnaliştilor incomozi, duce la distrugere comunităţi locale (închiderea şcolilor la sate), liberalismul de ieri şi cel de azi este la fel de periculos pentru existenţa unui popor ca şi comunismul mai exact repet pentru cei ce încă nu au priceput liberalism=comunism=pericol pentru popor.

Eminescu spunea: Poporul nostru a trăit aproape 2 mii de ani şi a supravieţuit tuturor încercărilor vremii, iar sub acest stat croit el nu va supravieţui nici 200 de ani. Se pare că se adevereşte deja, ce fe face din popor astăzi unde este credinţa?, Unde este omenia?, Unde este conştiinţa de popor?

Dacă astăzi ar fi Eminescu printre noi, cred că nu ar promova idei de multi-culturalism, hiper-emancipare, drepturile (ne)omului.

Mi-e dor de Eminescu, astăzi avem nevoie de el cel mai mult.

De avem sau nu dreptate

Eminescu să ne judece Ion Aldea Teodorovici

Vedeti mai jos un Link la un filmulet privind asasinarea lui Eminescu

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole