Dreapta noastră cea bolnavă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cică undeva într-o țară Maldavakia politica a devenit un soi de grădină zoologică unde în amestec cu teatrul absurdului. Un popîndău ordinar a mințit toată adunarea asta a lor și-a luat în slujbă lupii pe care îi hrănește din carnea oilor din acest zoo, iar oilor le spune să respecte legea și să nu se revolte cumva căci vor încălca legea și va fi vai de voi. Astfel popîndăul care între timp a crescut pînă la greutatea de orangutang își ține împărăția sa pe frica, prostia și ascultarea proastă a locuitorilor acestui zoo. Iar partenerii de dezvoltare aduc din cînd în cînd mîncare și ajutoare cu toate că au suficiente informații că popîndăul și lupii vor împărți între ei mîncarea. Soarta oilor este clară, vor muri respectînd legea, căci așa vrea popîndăul, oile să muncească și să moară mîncate iar el și-a săpat un canal de evacuare pînă mai departe…

Cu această notă literară am vrut să încep articolul de azi. Orice analist politic cît de cît școlit, dar și cetățenii mai bine informați știu că politicienii se împart în de dreapta și de stînga. Se spune că această împărțeală se trage încă de pe vremea revoluției franceze cînd în Asambleia Națională politicienii s-au divizat chiar fizic în 2 grupuri, cei care susțineau mărirea atribuțiilor regale și păstrarea unui curs tradițional și cei care susțin revoluția, laicitatea schimbările revoluționare și părăsirea tradițiilor deci construirea a un fel de lume nouă cu omul în centrul ei.

https://en.wikipedia.org/wiki/Left%E2%80%93right_politics

De atunci au mai apărut pe spectru și centriștii sau un fel de împăciuitori care luau idei și de la unii și de la alții. Mai apoi și cei de dreapta și stînga s-au cam dezvoltat în moderați și extrema dreaptă sau stîngă.

În toate vremurile cei de dreapta erau mai aproape de tradiție, mai aproape de valorile autentice ale poporului din care fac parte și mai apropiați de duhul credinței, deci partide care au ca ideologie mai mult un teocentrism (Creștini, musulmani etc), o glorificare a istoriei și a eroilor acesteia, sursa de valori a ideilor de dreapta este istoria, geneza poporului și numaidecît toate astea împletite cu credința poporului.

Politica de stînga este una mai secularistă, una care se crede a fi de progres și care se dezice de rădăcini foarte ușor în numele unor idealuri noi inventate de om, în numele unui viitor luminos pe care omul singur și-l poate făuri. În ideologia de stînga omul nu are nevoie de Dumnezeu iar istoria este privită maxim ca o succesiune de evenimente din care nu prea ai multe ce învăța. Cărțile sfinte ale stîngii sînt date de directive, legi (care aici vin mai presus de orice) chiar și dacă acestea nu-s acceptate de majoritate. Stînga este acea care ușor poate renunța la identitatea unică pe care o poartă poporul în numele unei noi valori(egalitate, frăție, libertate) făurite de om după o nouă croială. Așa a fost Comintern-ul, așa era URSS-ul și așa este și Uniunea Europeană de azi, un fel de renunțare la identitățile și valorile noastre de dragul unor valori iluzorii și himere gen pace mondială și bunăstarea tuturor (lucruri în care nici ideologii cei mai înrăiți ai uniunilor nu cred).

Ce se întîmplă astăzi cu dreapta politică a unor state (nu țări, politica o face statul, nu țara)? Mă refer la state care de bună voie au acceptat să fie un fel de republici bananiere sau mîna a doua gen Ukraina, Moldova,Georgia, țările Baltice. Anume țările care formează o zonă-tampon între Vest și Rusia. Au fost prostite și turmentate zilnic prin otrăvire mediatică cum că ideea lor națională de bază, ideea existențială este Uniunea Europeană. Deci un mit care este dat zilnic cu porții de otravă mediatică de la toate canalele (ei bine 90%).

Însă haideți să ne amintim ce am zis mai sus, ideile naționale și cele care formează idealul național vin de pe spectrul de dreapta, anume partidele de dreapta sînt cele naționale, uneori chiar fasciste cu un caracter profund național și xenofob uneori. Partidele de dreapta sunt cele care folosesc în retorica lor axiome care nu necesită demonstrație deoarece argumentarea lor se trage din zona spiritualului și nu materialului. Ideologii de genul popor sfînt, datorie sacră a națiunii, popor superior, popor ales de Dumnezeu, Deasupra noastră e doar Allah și alte lozinci de acest tip vin anume de pe spectrul de dreapta. Deci nicidecum o ideologie sănătoasă de dreapta nu va admite în argumentarea ei necesitatea de a renunța la idealuri, la valori, la credință deci la tot ceea ce este poporul în numele unei efemere idei de progres și frăție între popoare. Nu există pe spectrul de dreapta dizolvarea poporului într-o uniune hiper-statală în care este clar că rolul de dictator îl au anumite state puternice care în mod sigur dacă joci după regula lor vei pierde. Mai ales că în asemenea uniuni conduc cel mai adesea corporațiile și cercurile masonice care în mod cert sînt stînga deoarece nu au nici un element identitar național.

Este o logică bolnavă deci să te socoti partid de dreapta și să pledezi pentru renunțarea la suveranitatea poporului și statalitatea sa iar la urmă chiar și la existența poporului, știind că imediat asta va însemna venirea de valori străine (homosexualitate, toleranță, justiție juvenilă etc) dar și venirea de străini în număr extrem de mare a căror păreri și valori vor fi la fel de importante ca ale tale.

Pericolul cel mare pe care l-au observat promotorii uniunilor pan-statale nu vine de pe partea stîngă a spectrului, nu comuniștii și socialiștii sînt periculoși astăzi acestor procese globalizatoare. Procesul de pierdere a identității naționale poate fi oprit doar cu idei politice tradiționaliste, de credință, de spiritualitate, naționale; deci de pe dreapta spectrului politic.

Deci ce s-a întîmplat în aceste state bananiere (de margine)?

Anume mișcările din dreapta au fost pricepuți de ideologii uniunii europene ca fiind cele mai periculoase, o astfel de structură poate fi învinsă doar din interior și doar pe baza deșteptării popoarelor care vor înțelege că le este pregătit un rol de robi sau elemente ascultătoare, iar țara va rămîne fără păduri, fără zăcăminte, fără tineret și doar cu datorii, ape otrăvite de extracțiile gazelor de șist, și cel mai rău că rîmîn fără popor și fără viitor. Acest lucru nu trebuia admis ca să fie observat și să iasă la rampă în țările supuse uniunii, de altfel vor urma Brexit-uri unul după altul. Și atunci ai doar una din 2 sau menții forțat prin armată și amenințări pe supușii robi sau îi scapi din mîini și ei pleacă.

A fost pregătit un scenariu de infectare și îmbolnăvire a dreptei, mai ales din țările Europei de est, s-au băgat bani mulți în a finanța niște marionete de partide pretinse de dreapta și a infiltra în spectrul de dreapta un fel de oameni loiali vestului. Aceștia nu o au prea bine cu ideologia, unica ce pot debita ei este vectorul european și prietenii americani, însă foarte bine au fost infectați de virusul urii față de pericolul din est. A fost foarte bine zugrăvit dușmanul etern în fața Rusiei, drept argumente fiind acea luptă înverșunată a acesteia cu noua ordine mondială și hegemonia SUA. La aceasta se mai adaogă și afinitatea față de credința ortodoxă pe care o manifestă cercurile politice Ruse (nu toate). Și aici atenție marea scamatorie la care s-a recurs: au creat apologeți de dreapta care cheamă deschis la renunțarea la suveranitatea poporului pentru a se uni într-un fel de UE, al doilea punct al ideologiei este că dizolvarea poporului și renunțarea la limbă este un lucru ok dacă limba nouă este engleza iar noua conducere nu este la Moscova dar la Washington sau Bruxelles. De asemenea noii artizani ai partidelor de dreapta ignoră istoria și credința neamului de dragul valorilor și directivelor evropene.

Partid sănătos de dreapta este în Franța, partidul condus de Marine Le Pen, un partid care este în UE, și înțelege rolul nociv asupra poporului al dizolvării de națiuni, al multicultralismului și toleranței excesive. La noi nu avem o asemenea dreaptă, sacii cu bani au înțeles foarte repede că este pericol să ai dreaptă sănătoasă în țară cu popor încă viu.

Deci este o dreaptă bolnavă, un fel de schizofrenie socială prin care se străduie a explora carta națională dar în esență este distrugerea acestei națiuni. Se observă foarte bine la noi în Moldova un asemenea scenariu pentru partidul liberal, care pe lîngă mediocritatea accentuată a membrilor acestuia mai și spune că este unul pentru popor dar vinde acest popor pentru bunul plac al partenerilor de dezvoltare. Și în Ucraina avem similar: Sectorul dreapta care este o mișcare pretins națională dar care a adus la putere clica anti-ucraineană care fură tot ce poate, dar sub steagul UE.

schizophrenia-addiction

Cum îi deosebim pe bolnavii schizofrenici de dreapta?

  1. Nu au idee de valorile neamului în care trăiesc. Asta pe bune, pentru că de valori istorice de eroii neamului pot ști maxim pe Ștefan cel Mare, de credință nu prea.
  2. Nu cunosc istoria poporului decît de la 1940 încoace și aia cu mari frînturi și iterpretări ideologice.
  3. Doresc integrarea europeană totodată promovînd idei xenofobe.
  4. Rusia – Dușman și punctum
  5. Despre credință se exprimă doar în noțiuni politice, de dogmatică sau înțelesurile biblice nu au idee cu toate că Dreapta anume presupune cunoașterea părții de sacralitate și legarea acesteia cu poporul tău.
  6. Sugători de granduri și ajutoare din vest, gata să facă orice vor dicta de acolo inclusiv vînzarea pămîntului la străini.
  7. Se consideră nu un neam independent și plin de eroi, ci o parte componentă sau mai bine zis o periferie a marelui imperiu din vest.

Dar nu este chiar așa de rău. Pe lîngă marii schizofrenici de dreapta al de PAS, PPE, DA-ul, partidul lui Mocanu și lui Marinuță, mai apar și alte mișcări politice, făcute de oameni sănătoși la cap care înțeleg rolul și geneza poporului. În special acestea sunt mișcări conservatoare sau naționale. Însă acestea sînt cam mici și fricoase să iasă la rampă, se tem de orice apariție publică de parcă ar avea ce pierde mai mult, avem și noi așa ceva dar cîți știu de ea? Foarte puțini.

Sperăm că dreapta se va lecui de cancerul dizolvării în coctailul unional sau se vor dezvolta oameni sănătoși la cap care se vor considera partide de dreapta, este unica șansă pentru popoarele din statele bananiere din Europa de est.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole