Doliu național în Bleghia (sau fățărnicie la nivel de stat)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

A nu se încurca, Belgia care e țară în Europa și Bleghia – țară unde majoritatea îs blegi.

Cu toții am fost șocați de atacurile teroriste care au avut loc în Belgia în capitala țării, la Brussell. Este un atac fără precedent și care nu are nici o justificare normală. Prin acest intermediu aș vrea să transmit și eu sincere conoleanțe cetățenilor Belgiei.

Trecînd pe lîngă toate acestea vom veni mai tîrziu cu unele explicații la acest eveniment.

Ceea ce iarăși ne miră este pup-in-cur-ismul (лизожопство) de care a dat dovadă conducerea Moldovei la acest capitol, ca reacție la cele întîmplate. Dintre toate țările care nu se respectă cred că Moldova mai are și ghinionul de a fi condusă de o conducere incompetentă.

Dar să trecem la subiect, mai pe scurt de această dată. După actele teroriste care au avut loc, Belgia a declarat 3 zile de doliu, era și clar și de înțeles. Dar ce are Moldova cu Belgia în acest sens? A murit vre-un moldovean acolo? A fost atacat vre-un obiectiv al Moldovei în aceste atacuri? Au fost cumva răniți oficiali de-ai noștri acolo? Nimic din toate acestea. Doar un mic incident, se spune că d-na Buliga era acolo și după cele întîmplate a căutat imediat un loc ascuns ca să spele pelincuțe.

De ce Moldova să declare doliu? Haideți să trecem peste emotivitatea excedentară și peste bla bla-urile cu amenințarea teroristă pentru Moldova că toate stea nu-s, la nimeni din ei nu le trebuie așa o țară. Trebuie să fii prost de-a binelea ca să declari că Moldova este amenințată de teroriști. În schimb cheltuieli pe această ideie proastă deja vedem: Patrule de poliție pe la aeroport care verifică toate mașinile, mesaje oficiale lacrimogene despre doliu național etc. Mai rău este că la noi în țara blegilor se va institui și un mecanism de stat polițienesc ca urmare a „amenințării teroriste” această amenințare care se pare că va schimba brăndul învechit de „Mîna Moscovei” și „tancurile lui Putin”, ne vor pune sub vizor pe fiecare în baza acestei utopice amenințări.

http://www.publika.md/doliu-national-in-republica-moldova-in-memoria-victimelor-de-la-bruxelles_2571011.html

Fariseizmul de stat și fățărnicia jegoasă a conducerii Moldovei.

Dacă totuși am fi așa de amenințați și așa de întristați de actele teroriste, de moartea oamenilor nevinoveți, atunci de ce nu am declarat doliu național acum cîteva zile cînd Turcia a fost cutremurată de atacuri teroriste în care au murit zeci de oameni?

http://www.bbc.com/news/world-europe-35798517

De ce nu am declarat doliu cînd a fost explodată aeronava rusească în Sinai unde au murit peste 200 de oameni?

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2714751&tid=108965

De ce nu s-a declarat doliu național atunci cînd au fost atacate de teroriști țări precum Cost D’Ivoire

https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2016/03/14/horror-at-the-beach-22-dead-in-terrorist-attack-on-ivory-coast-resorts/

De ce nu s-a declarat doliu pentru recentele atacuri în Mali?

http://www.bbc.com/news/world-africa-34936420

Și foarte multe alte evenimente precum cele din Ucraina sau clubul Colectiv din România (Timofti s-a remarcat atunci prin renumita: ar fi fost frumos să fie și la noi doliu)

Recent în Rostov pe Don a căzut un avion (nu se știe încă cauza) au murit peste 60 de oameni, și nimic, nici un fel de doliu la noi, de parcă alții decît cei di Europa de vest nu ar fi oameni.

Este o fățărnicie la nivel de stat, este clar că are loc politica dublelor standarde că îi considerăm pe unii mai oameni decît alții în dependență de locul de provenieință, dar toate lucrurile astea trebuie să rămînă doar acolo undeva sub masă nu la nivel oficial. Este prea fățarnic cînd tragedia unora este trecută cu vederea iar acea tragedie care se petrece în vest este considerată doliu național. Oare avem mai puțin comun cu Rusia, cu România, cu Ucraina cu Turcia? Oare Rușii, Românii, Turcii nu-s tot oameni?

Unica explicație acum este dorința de a linge în fund pe vest-europeni, dorința de a arăta servilism, dorința de a te coborî pînă la tălpile lor (опустится). Prin asta de obicei vasalul cere îndurare și bani de la stăpîn, prin datul vioi din coadă cînele mai cere un os de la masa boierului.

Am ajuns o țară d blegi care nimeni nu încercăm să ne împotrvim acestor lucruri. Nu zic că nu trebuie să ne pară rău, dar ar trebui să avem o atitudine cu demnitate și verticalitate dacă încă nu am uitat aceste cuvinte. Este lipsă de respect pentru tine și alții cînd declari doliu pe motive politice. Asta este Bleghia, țara noastră, țară condusă de un moș la fel de bleg, țară capturată de oligarh, țară lipsită de viitor, nu fiți blegi la cap, scoateți Bleghia din voi și va dispărea și minciuna în care trăim și puterea oligarhatului.

Je ne suis pas Charlie!

Iata si o parere din Romania

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole