Dispar editorialiştii (partea a doua)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acest articol a fost scris întîmplător. Am citit articolul lui Tudor Cojocariu Dispar editorialiştii. Aveam de punctat doar faptul că „Negru este Nicolae, sau cel puţin eu nu cunosc vreun editorialist cu numele Constantin Negru”, dar am derapat. Am decis să-mi exprim şi eu opinia vizavi de subiect şi de faptul că „editorialiştii într-adevăr dispar”. Atunci cînd am scris întreg comentariul, mi-am dat seama că e prea lung ca să fie citit în calitate de supliment argumentativ la o temă, iar dacă va fi citit nu voi şti cîte persoane l-au lecturat.

Am decis să văd numărul de persoane care-l vor citi (a se vedea numărul de vizualizări) ceea ce am pornit ca un comentariu la un articol. În orice caz îl rog pe Tudor să nu se supere, mai ales de titlul „plagiat”, şi vreau să ştie că aceasta nu altceva decît un comentariu la articolul său. Deci: 

Lupta pentru vizite, chiar dacă nu este compensată material în vreun mod oarecare, este „etalată” prin „influenţă”. Mai multe vizite, mai multă influenţă. Fapt pe care de altfel l-ai scris şi tu (n.a. Tudor Cojocariu). Nimeni nu are timp să citească mult, dar editorialele nu pot fi scrise scurt, pentru că trebuiesc argumentate. Personal mă gîndesc, la ce bun să scriu mult care să se citească prost, cînd pot scrie puţin şi sa am „vizite”.

Eugeniu Luchianiuc ştie asta. Face cîteva „materiale”, multe dintre care sînt compuse dintr-un singur enunţ şi o poză, şi are peste 3,5 mii de vizite în 2 săptămîni (bănuiesc tot pentru asta a primit şi iPad-ul de la Premier, pentru „influenţă”). Unii mai deştepţi scriu materiale de nimic ascunse sub „titluri bombastice”. Vadim Zgherea şi Dragoş Galbur ştiu despre ce vorbesc. Iar alţii, Vitalie Marian ştie cine, fac articole din poze de pe google (care-mi crează vomă), pun în titlu ceva de genul „Şocant”, şi tot strîng vizite. Bănuiesc şi acestea vor fi etalate mai tîrziu cu iPad-uri sau ceva de gen.

Nu îvinuiesc pe nimeni, aşa sînt timpurile. Ne place să ascundem „rahatul” în „ambalaje strălucitoare” şi să ne prefacem mari „bombonari”. Plus că nici timp prea mult nu avem ca să ne jucăm cu una şi aceiaşi „bomboană”. Vrem mai multe, într-un timp mai redus.

Chiar şi eu, am scris prea mult pentru ca cineva să-l mai citească.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii