De cînd (s-)au mu(ie)rit bărbații partea 2

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Intro

Am scris partea 1 a acestui articol ceva mai devreme și m-am gîndit mult înainte de a da curs părții a 2-a, deoarece va trezi și mai multe întrebări și unele nemulțumiri ale celor care se vor simți oarecum vizați de acest articol.

http://vox.publika.md/life/de-cind-s-au-mueirit-barbatii-partea-1-515195.html   (partea 1)

Atacul asupra bărbaților mai bine zis al firii bărbătești (al așa zisei Мужское начало) a început nu prea demult și a avut ca scop o permanentă modificare, metamorfizare dacă vreți a bărbatului încădin cea mai fragedă copilărie și transformare a sa în ceva între bărbat și femeie.

Bărbații din ziua de azi nu mai sînt acei bărbați care săreau pe cal, apucau arma în mînă și plecau la luptă cu invadatorii, nu sînt acei bărbați care să privească cîmpul de lîngă casă și săvadă ce și cum va crește pe acel cîmp și să nu se teamă să o facă cu mîinile sale. S-au cam terminat bărbații care aveau casa plină de copii și ograda plină cu de toate trebuincioase gospodăriei.

Astăzi bărbații sînt altfel, în cea mai mare parte fricoși față de orice schimbări sau posibil disconfort, cu frică se uită la femei temîndu-se să le zică ceva ca nu cumva să încalce vre-o regulă a etichetului sau a ierarhiei, mai mult un fel de șoareci de birouri sau vînzători de ce vrei.

Aud multe femei în ziua de azi zicînd ceva de genul că nu mai au încredere în bărbații lor, nu mai sînt buni de nimic, stau toată ziua și nu fac nimic fără a fi împinși din urmă. Altele zic că stau și beau toată ziua și atît doar. Iar o bună parte nu-și pot găsi soțul deoarece ceea ce văd nu este deloc acea imagine a bărbatului pe care au vrut să o întîlnească ele.

Bărbații de astăzi în mare parte au fost caliciți, psihologic mă refer, au fost lipsiți de armele/elementele psihologice care îi caracterizează și fac din ei anume acea imagine celuia care poate să ia o decizie independentă, care poate analiza la rece situațiile apărute și care știe cum să se comporte cu onoare în societate și care în momente decisive poate să-și asume răspundere. Bărbați care ar putea deveni lideri și să ducă și pe alții în urma lor, căci aceasta era menirea bărbaților de a asigura familia, a o păzi și a conduce comunitatea, familia, țara.

Copii de mici. Băieții și educarea lor

Astăzi ceea ce ne educă școlile de astăzi sînt niște gameri de calculatoare, sînt niște inadaptați în societate și incapabili de răspundere, băieți crescuți pe pe desene animate cu spangi bob-uri cai zburători, musculițe vorbitoare și alte chestii care construiesc în imaginea copilului de mic o imagine a lumii ruptă de realitate. Atrageți atenția că 90% din desenele animate computerizate și lipsite de orice componentă educativă, desene animate cu care astăzi sînt otrăviți copii au ca protagoniști și eroi principali personajele femenine. Chiar și acele obiecte vorbitoare se comportă ca fetițele și cu glas de fetițe.

Nu am nimic cu femeile sau personajele femenine în rol de erou și luptători cu magia rea sau cu babele cloanțe, ideea de bază este că astfel se creează imaginea greșită de a pune femeile să facă lucruri care nu le sînt caracteristice, să lupte să sară dintr-un copac în altul iar prezența masculină în aceste animate este doar una secundară care a venit mestecînd o gumă și zicînd că e cool că vrăjitoarea cea rea a fost învinsă.

Poveștile de mici.

Ca să vedem diferența putem să ne amintim poveștile cu care au fost crescute generațiile precedente unde era clar delimitat rolul de bărbat care se duce peste mări și țări ca să găsească ceva foarte important, se luptă cu răul și îl învinge și eliberează pe frumoasa prințesă care îi și devine soție. Mesajul era cam acesta, și astfel băieții creșteau cu imaginea spre care trebuiau să tindă, de un bărbat care știe să decidă, nu se teme de neajunsuri și greutăți și a cărui menire este să păzească femeia, familia și să fie un stîlp de temelie pentru aceasta. Și femeia foarte bine își găsea locul în aceste povești, locul de mamă, de soră, de soție care așteaptă și iubește, crește și educă copiii. Astăzi unele mame creează probleme grave pentru viitor, crescînd copiii mai ales băieții sub o cupolă de sticlă în care vor să-i protejeze cum se gîndesc ele de absolut orice, să nu pună mîna copilul cela pe nimic ce ar însemna lucru sau să facă ceva în ale casei, să-i dea orice vrea acesta pînă a mai ajunge ca acesta să zbiere. Și astfel cresc niște paraziți ai societății, copii care pînă la vărsta 15 ani nu știu a spăla o farfurie după ei sau a sădi o semință de porumb. În schimb ceea ce știu ei foarte bine este să zbiere ori de cîte ori au nevoie de ceva și știu că cineva este dator, ba chiar toată lumea le este datoare. Bărbați doar cu numele care la prima lor greutate în viață fără mama vor intra în depresie sau se vor ascunde cît mai departe de a decide. Și taoate astea părinții le fac sub lozinca distrugătoare de soartă: „Să aibă tot ceea ce nu am avut eu”, este rețeta perfectă de a crește niște inadaptați sau lodari.

Este drept vremurile s-au schimbat. Nu mai avem acele hoarde care ne năvălesc și nu mai avem acele greutăți de învins, dar s-au schimbat doar formele în care apar evenimentele, în fond lucrurile sunt la fel. Războiul de astăzi se duce pe alte planuri, pe cel informațional, tehnologic și financiar, însă ca esență a rămas același, unele popoare asupresc pe altele. Și vai de acele popoare care nu au bărbați adevărați în conducere, capabili să înțeleagă și să ia o decizie, capabili să spună un NU puternic fie și acelor parteneri care îi depășesc ca putere militară și economică.

120104174812-large

Cum s-a întîmplat de s-au muierit bărbații?

Cred că fiecare a avut momente cînd vezi pe stradă venind ceva în întîmpinare dar nu înțelegi ce este acea vietate, e bărbat sau femeie, de obicei este emo la care fetele nu prea se deosebesc de bărbați. E o modă e un trănd cum se spune. Numai că această modă este o bombă cu efect întîrziat. În societățile din vest acest fenomen deja este în metastază, și vestul încearcă disperat să exporte acest mod de viață și de abordare al lucrurilor peste tot ca să nu explodeze. În caz că oriunde va putea exista o societate care încă nu a fost înghițită de viciile acestea dar care se descurcă bine aceasta va fi fatală pentru lumea toleranței excesive.

Liberalizmul și multiculturalizmul.

Liberalizmul și egalitarizmul a fost primul factor care a distrus bărbăția. Bărbații nu pot fi toți egali în primul rînd și nu poți să-i iai dreptul de alua decizie și a analiza anumite situații. Dar anume asta și se întîmplă cel mai des în școli, în grădinițe, la lucru.

De ce mulți bărbați astăzi nu fac decît să bea?, mai ales la țară. Fiindcă nu au fost educații altfel, de mici nu li s-a pu semința aceea a bărbăției, iar dacă a fost atunci sistemul foarte bine i-a inhibat-o. Li s-a arătat că este mai ușor să stai undeva în colț și să aștepți ce va spune cineva, cine este mai marele, acela va decide, iar voi doar să excutați, din portretul or psihologic a fost exclusă funcția de a hotărî ceva, iar odată cu aceasta și funcția de a chibzui, de a analiza a planifica ceva înainte. Sistemul nu vrea oameni puternici și capabili să decidă, căci aceștia pot uneori să înțeleagă cînd lucrurile merg prost și să se răscoale. Practic toate răsoalele erau conduse de bărbați.

Femeilor li s-a implantat în cap idei și noțiuni noi pecum emancipare femei în conducere, li s-a creat imaginea unui bărbat care le asuprește și le bate zilnic și vrea ca ele să stea doar la cratiță, bărbați care stau și beau și le bat toată ziua dar ele plîn, niște situații care chiar și dacă sînt undeva atunci este sub 0.1%. Însă îs foarte bine mediatizate aceste exemple ca să le țină în sperieți cum că bărbații ăștia îs așa de răi.

Femeile modernizate, sau barbațelele

Femeile modernizate însă au fost create de mici în felul în care sînt, au fost de mici educate că ele nu-s cu nimic mai preejos decît bărbații ba chiar în multe cazuri sînt mai sus și se fac multe statistici în diferite domenii să arate cum se descurcă ele mai bine. Se fac felurite „cercetări” ca să vadă cum și de ce anumite domenii mai sînt dominate de bărbați și cum se poate sparge aceasta. Se susțin femeile să facă biznes să facă politică și orice numai nu ceea ce tradițional este a ei și astfel de exemple sînt mediatizate intens. Acolo unde nu ajută metodicile indirecte se impune direct prin lege, spre exemplu acu la noi se impun cote de participre a femeilor în partide și în domeniile de conducere ceea ce este o gravă încălcare deoarece se încalcă principiul merito-crației, și dacă cumva cota nu este respectată va trebui să da afară un bărbat ca să pui o femeie. Oare cineva pînă acum le-a pus piedici femeilor din Moldova să fie deputați, miniștri directori și ce mai vor ele? Nu ideea este de a prosti un popor și pentru aceasta se dopează bani grei din afară. În orice și oriunde se va urmări componenta de gender chiar și la punerea asfaltului.

art.men.women.lw.gi

Bărbații molăi și fără inițiativă.

Bărbații se tem să mai interacționeze cu femeile, pe de o parte îs femei gingașe și slabe iar pe de altă parte îs niște cucoșei gata în orice moment să sară în cap dacă cumva socoți că ai dreptate mai multă decît îți dă ea. Dar toate femeile șefițe niciodată nu-și vor lua bărbat care respectă regula, vor căuta din acei care au făcut altfel și au reușit.

Și mulți bărbați devin molăi, așa îi educă societatea, așa îi impune legea, așa îi învață femeile mame, profesoare și educatoare. Iar apoi tot femeia plînge că nu poate găsi bărbatul normal în care poate să-și găsească sprijin, bărbatul cu care poate să se relaxeze și să uite de toate.

De unde să-i luați dragele mele dacă tot voi cele emancipate și cu arhi-drepturi i-ați castrat psihologic? Și cel mai interesant este faptul că nu toate femeile se vor așa moderne și mancipate și cu arhi-extra-drepturi, doar 5-8% din toate, cea mai mare parte nu au treabă și nici nu vor nervii de a fi directoare sau deputată sau mai nu știu ce. Femeile înțeleg instinctiv că sînt anumite roluri care nu le este dat lor și că mai bine s-ar simți sub aripa unei forțe protectoare cum este un bărbat. Însă cele mai țiptoare îs anume acele 5% care sînt mereu nemulțumite și au găsit că rădăcina tuturor relelor este inegalitatea și bărbații despoți.

Femeile cu funcții de conducere se epuizează mai repede, unele au ales această cale de nevoie fiindcă nu avea un sprijin la momentul decisiv, altele vrînd să demonstreze apropiaților și celor din jur ceva, dar întotdeauna vor căuta o relație în care ele să fie cele slabe și ajutate.

Bărbații curvari. De unde apar?

Nici o femeie capabilă să iubească nu va iubi un molău. Ceea ce atrage pe femei la bărbați este anume independența acestora și capacitatea de a lua hotărîri și doar deciții ci foarte bine gîndite decizii. De aceea nu prea sînt atrase de bărbați care la fiecare pas se sfătuie și o întreabă ce să fac.

Unii bărbți însă pricep foarte bine că situația nu este bună și nu toate regulile trebuie respectate, deci rămîne în ei acel ax vertical și capacitate de a gîndi și a decide, de obicei încep să facă ceva deosebit, se descurcă material bine și prin forța lor psihologică nu pot rămîne neobservați.

Bărbații adevărați au mai rămas, mai puțini decît r fi normal să fie dar totuși sînt, și aceștia foarte bine pricep situația că ei sînt puțini. Fiind puțini își pot permite femei mai multe. Fiindcă ceilalți nu le sînt concurenți, orice bărbat care are intelect, verticalitate șiputere de decizie este net superior șoarecilor de birouri și unii se folosec de acest lucru. Nu pot spune că e bine sau e rău, este o consecință a situației de dispariție a bărbaților normali. Îi vezi uneori că nu are cine știe ce avere sau nu este un dita-mai animal mare de om dar face ce face și are un telefon plin de numere la care se poate duce și să fie primit. Eu i-aș numi sanitari, deoarece munca aceasta nu este ușoară, ei fac ca femeile să fie măcar pe un timp vesele și bucuroase. Se schimbă foarte mult fața unei femei după o partidă de sex calitativ față de situația cînd o faci de mîntuială. Și chiar la lucru este observabilă fața și comportamentul șefițelor veșnic nemulțumite cumbse spune în popor недаё…ные, fiindcă nu au bărbați lîngă ele, poate au doar o umbră cu acest rol. De obicei tot ele îl educă mai departe și îl țin alături doar ca decor și să le facă copkii.

Cel mai rău este că specia de bărbați adevărați este pe cale de dispariție, aceștia nu mai sînt formați, nu mai sînt educați, doar cei care cumva au scăpat de influiența sistemului sau au citit mai multe cărți la viața lor.

Acum să vedem ce se vrea în Moldova.

Toate țările ortodoxe sînt în primul rînd dopate excesiv cu false valori care să înlocuiască valorile tradiționale. La noi femeile au avut întotdeauna un rol privilegiat, nu erau ele conducători de oști și de țară dar aveau un rol și mai important, ținea vatra familiei. Și era de mare păcat să ridici mîna la o femeie. Nu se privea nicodată cu ochi buni aceasta. Foarte repede bărbații de la noi au fost supuși procesului de muierire și (s-)au mu(ie)rit, mai întîi pe vemea sovietică cu un comunism și egalitarizm colhoznic, iar acum de 20 și ceva de ani în spiritul ultra liberal și toleranței maxime. Avem statistici în care Moldova e pe locul 10 din peste 230 de țări ale lumii la capitolul femei în conducere, alături de așa țări „puternice” ca Beliz, Costa-Rica, și v-o 2 țări din Africa centrală.

http://www.publika.md/moldova–in-fruntea-tarilor-cu-cele-mai-multe-femei-in-functii-de-conducere_2212581.html

Cu mult înaintea SUA care este pe locul 50 și ceva și a mediei europene. Și tot la noi se impune prin amicii noștri din vest să facem legi „pentru a mări șansele femeilor de a ajunge la conducere”. Păi nu e schizofrenică această situație? Acei care nu prea au femei în conducere ne dau nouă bani să primim legi de gender, care sîntem mai bine poziționați ca ei.

Răspunsul este simplu, cineva ne vrea proști și fără bărbați și respectiv fără femei, căci acolo unde femeile iau rol de bărbați acestea nu mai sînt femei. Adică cu bărbați muieratici care nu știu ce e aia responsabilitate și o independență și femei bărbate care nu au văzut fustă sau smerenie de la vîrsta de 3 ani.

Musulmanii care au invadat Europa au foarte mare succes la femeile din Franța, Spania, Germania, UK, de ce? Fiindcă nu au crescut într-o societate îmbolnăvită dar au fost educați altfel. Și nici să se apere o societate bolnavă nu poate căci nu are bărbați adevărați.

article-2518327-19DA741600000578-602_634x448

Va urma….

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole