De cînd Moldovenii au devenit Loozeri

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Țara în care trăim este una deosebită din mai multe puncte de vedere. Este o țară foarte frumoasă cu oameni buni și ospitalieri, o țară a marilor bărbați care s-au jertfit în apărarea neamului și a credinței. Totodată astăzi asistăm la o ruină de țară în care populația care s-a obișnuit cu ideea că este furată și batjocorită zilnic și nimic nu se poate face pentru a opri aceasta.

Nu am avut norocul sa avem o țară cu imense resurse naturale, nu sîntem o țară cu teritoriu mare sau o poziție geografică foarte strategică, țările din jur stau mult mai bine la acest capitol. Nu avem ieșire la mare și nici munți. Le-am avut cîndva dar nu avem curajul de a le cere. Ce putem face? Mai sînt țări care stau prost la acestea și alte capitole. În schimb avem sau aveam ceva care ne deosebea de alții, avem resurse umane deosebite, avem oameni care au apărat țara și au scris istorie, oameni care cu sabia în mînă au apărat credința și au distrus nedreptatea.

Ne mîndrim să spunem că sîntem urmașii lui Ștefan și a lui Decebal, al lui Cantemir și Brâncoveanu, că avem poeți ca Eminescu și oameni precum Căpitanul, că am avut un Petre Țuțea și un Iustin Pârvu, un Arsenie Boca și Vasile Alecsandri. Cît din ceea ce au fost ei sîntem noi azi? Cîte din ideile lor le știm azi? Cît din personalitatea acestora și a altor înaintași ne caracterizează azi? Un om aparține unui popor exact pe atîta pe cît face sau împărtășește aceleași idei ca acelor care au pus bazele acelui popor sau au servit drept exemple demne de urmat.

Ce facem noi azi din aceea ce au făcut înaintașii noștri? Cît ar fi răbdat asuprire străină și bătaie de joc poporul nostru dacă măcar 1000 de Ștefani să fi fost în țară? Și nu ne putem ascunde după veșnica sintagmă că sînt alte timpuri! Nu e adevărat! Timpurile sînt aceleași, aceleași provocări doar că notele și accentele se deosebesc un pic, istoria este ciclică, și avem aceleași provocări ca și precursorii noștri, deosebirea este în noi, în felul în care răspundem noi la cele ce ni se întîmplă.

Am fost învățați să fim măligoși, să nu fim piatră ci balegă, de frica să nu fim sdrobiți în bucăți, căci balega e moale și nu se sfarmă. Foarte repede ne-au învățat că a fi conduși de peste hotare și de domni străini care se conduc de directive și ordine venite din Washington și Bruxelles este acceptabil și chiar bine, fanarioții puși la putere de Poarta Europeană nu mai țin cont de poporul pe care îl conduc ci doar de grija plății tributului către cei care i-au numit și primirea de legi favorabile corporațiilor care vor suge bani din acest neam. Vine un Kaufland care va distruge locurile de muncă a peste 5000 de moldoveni dar va crea în schimb maxim 400 locuri noi pe post de servitori iar un Chirtoacă descreierat spune că această ocupație este un bine și o sărbătoare pentru el, vin credite de zeci de milioane pe care statul le semnează și pune jug pe generațiile viitoare fără să analizeze dacă este nevoie de acestea sau nu, oare asta nu e dovadă că avem o clasă politică total vîndută?

Cea mai recentă mare crimă dar nu și ultima căci vor mai urma este furtul acelor miliarde din sistemul bancar pe care tot cu permisiunea Porții Europene i-a furat actuala clasă de guvernare, iar noi oamenii de rînd vom fi puși prin taxe și amenzi sporite să plătim aceste crime economice. Au distrus și deja închis cele 3 bănci printre care și cea mai mare și mai veche bancă din Moldova și nimic. Toți știm că guvernarea este coruptă, toți știm că ne duce într-o direcție greșită, toți știm că Uniunea Europeană (Poarta Europeană) știa foarte bine despre crimele pe care le face guvernarea pusă de ei, și toți tac.

Mai rău este faptul că precum un criminal recidivist, bandiții de la putere gen Plaha, Filea, Chirta, Ghimpa și Vora au simțit gustul nepedepsirii. Cine îi va pedepsi? Procuratura este aservită politic și nimeni nu va mișca un deget contra guvernării, Poliția este în mîna lui Filea, CNA-ul la fel ca și procuratura e a lui Plaha, presa este total aservită oligarhatului, așa – numiții parteneri de dezvoltare nu le vor face nimic deoarece au știut foarte bine în ce aventură se leagă și au krîșuit guvernarea actuală.

De ce expun toate astea și de ce moldovenii îs looseri?

Pentru că în orice țară normală asemenea lucruri nu ar fi fost posibile. Unicul care mai putea opri dezmățul acestei guvernări era poporul acestei țări, unicul care trebuie să rămînă viu atunci cînd procuratura, poliția, justiția este coruptă, atunci cînd STATUL ESTE ACAPARAT și mijloacele media fac jocul oligarhilor. Am pierdut cu toții acea rîvnă pentru adevăr care trăia în inimile înaintașilor noștri, am pierdut acea parte din noi care să ne îndemne la luptă cînd țara îți este supusă străinilor, am pierdut acea putere divină din inimi care ne mîna spre victorie chiar cu prețul propriei vieți. Astăzi guzganii de birouri și șoarecii de buzunar, în care s-au transformat tinerii, se tem de orice le-ar strica zona de confort. Toată bravada tinerilor noștri a migrat spre comentarii pe net sau glamour cu mașini luxoase și fete proaste. Iar atîta timp cît stăm și tăcem criminalii își întăresc clanul și ne distrug viitorul. Mă tem că nu avem în țară nici 100 de oșteni demni de armata lui Ștefan, ca să ai oșteni trebuie să-i crești și să-i educi, nu poți educa oameni adevărați din curicule europene supte din deget, acele curicule doar becilizează poporul așa cum în Franța, Germania, Anglia în orașe nu prea mai prinzi băștinași așa vor să ne facă și pe noi.

Noi sîntem loozeri, pentru că nu am dărîmat acele instituții ale puterii încă la 6 Septembrie, pentru că nu am dat foc parlamentului și guvernului încă pe 4 Octombrie, că nu am nimicit trădătorii de țară care stau în fotolii plătite de noi. Sîntem looseri pentru că ne scuipă în față din vile și mașini plătite din buzunarul nostru, sîntem looseri că pe lîngă faptul că nu mai avem nimic mai mult decît un pămînt fertil și oameni de treabă, deja și astea le pierdem, pămîntul îl cumpără străinii oamenii se duc în sclavie la ei, băieții ca robi iar femeile ca badante sau sclave sexuale.

Cine este vinovat de toate astea? Nu pot spune că e Filea, Plaha și valeții lor, nu am dreptul să spun că doar ei. Noi sîntem cei vinovați, noi i-am lăsat să ne scuipe în față și să ne fure, noi i-am lăsat să ne facă legi contra noastră și să ne rîdă în față, noi le plătim avioanele și mașinile. Faptul că încă nu a fost o răscoală ca în Kiev, o revoltă care cel puțin va speria această clică este doar vina noastră, a tuturor. Acest stat așa cum este el acum condus din străinătate și total preluat de corporații, cu mecanisme de distrugere a poporului și menit doar să îmbogățească o anumită clică de guvernare, acest stat NU ARE DREPTUL SĂ EXISTE, distrugeți acest stat din toate punctele de vedere, combateți mass-media servilă, este un stat acaparat și nu este un stat al nostru, nu plătiți taxele, corupeți activ și pasiv la toate nivelele, boicotați și sabotați unele activități ale acestuia, acesta trebuie oprit. Trebuie eliminat ca o tumoare de pe corpul țării noastre. Trebuie creat un alt stat cu alte reguli și condus de alți oameni, mai demni ca aceștia.

Știți care va fi următorul pas? Vor face lege ca să voteze președintele doar între ei între parlamentari cu 51 de voturi, modificarea deja a fost elaborată. Asta în timp ce întreg poporul și cele 2 tabere de protestatari cer ca alegerile președintelui să se facă de întreg poporul. Și ce? Vor vota și vor scuipa iară pe noi toți, și nimeni nu va mai lua cu asalt clădirile de stat, păcat sîntem looseri. Nu vor veni nemții sau olandezii să ne curețe țara de gunoi, trebuie să o facem noi. Dar uităm un lucru important, bandiții niciodată nu vor da puterea voluntar din mîinile lor, doar prin revoltă și preluare forțată. Deci altfel nu-i vom putea alunga. Nu vreau să zic direct ce trebuie să facem căci pot fi învinuit de apel la revoluție, cred că este clar, celor care au minte să înțeleagă.

Nu mai fiți sclavi! Nu mai fiți looseri! Luați soarta țării în mîinile voastre!

Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane

Articol trimis de un coleg  la lozovanumihail@yahoo.com cu unele adaosuri din partea mea.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Mihail Lozovanu

Mihail Lozovanu

Absolvent de stiinte exacte, cetatean al Moldovei, doresc sa aduc o schimbare spre bine in tara mea, sunt conservatorist mai mult de opinii si imi place sa analizez lucrurile din mai multe puncte de vedere inainte de a face o concluzie. Iubesc tara ...

Ultimele articole