D-ale patriotismului: cazul Avram

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum vreo câţiva ani (cel mai probabil prin 2010), eram în biroul unui designer, care nu-şi găsea capul de atâtea treburi. Pe geam, dulap, masă, scaun, jos şi unde vrei, numai fel de fel de fotografii şi obiecte.

Curios, îl întreb ce-i cu “tărăboiul” ista?! Apoi, mi-o taie el, am primit un proiect de amenajare al unei cârciume. Alte detalii n-a mai dat.

Ulterior aveam să aflu, că toată vânzoleala aia se făcea pentru decorarea unuia din restaurantele Vatra Neamului, proprietarul cărora era Avram.

Şi din ce ţineam eu minte, vizavi de cele văzute în biroului designer-ului, apoi majoritatea întruchipau un moldovenism a la Dodon & Co.

Mai târziu citisem undeva, că acest Avram îşi deschisese un atare restaurant şi prin Bucureşti.

Azi am aflat, că respectivul beneficia de surse importante de investiţii din partea statului român.

Mai mult ca atât, rezultatul acestor investiţii îl vedem în următoarele rânduri:

Nu e de mirare că a interzis acele bentiţe tricolore, mai ales că dacă am merge prin restaurantele domniei sale, la sigur n-am vedea vreun simbol românesc, decât nişte capete de bour şi panglici bicolore.

Căci patriotismul acestuia e cam, după cum spuneam mai sus, asemănător cu al lui Dodon.

 

P.S. Numele de Avram cred că spune tot…

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole