Chișinău, dependența de microbuse

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Da, recunosc, am mers azi prima dată cu noile troleibuse. Îmi plac, sunt super tari, dar nu au aer condiționat. Ce fac cei care transpiră? Eu tot mai transpir uneori, așa că nu-mi place ideea neinstalării măcar a unui mic apartat ce suflă continuu aer curat. Ei, trecem și peste asta, dar, gândindu-ne mai atent, vedem că situația nu este deloc diferită de cea a microbuselor, unde, pe lângă faptul că sunt foarte aglomerate, mai e și cald, căci nici trapele ridicate nu ajută la nimic.
Chișinău, dacă tot despre el merge vorba, este un oraș diferit, special în felul lui. Nu în fiecare oraș de la noi sau din lume vezi primărie cu design special, atâtea parcuri, etc, etcetera.
E special orașul prin faptul că dacă trăiești în el, trebuie să cunoști fiecare bucată de stradă, altfel te rătăcești. Eu de 2 ani stau aici, și deja cu 80% din locuri sunt împrietenit.
Dacă tot trăiești mult aici, îți creezi o dependență de independență. Aducă devii tot mai paralel de ce se întâmplă în jur. Deși câteodată, în cazuri speciale, ar fi recomandat să nu fim atât de indiferenți.
Cât despre orașul de unde vin, Cahul, e mic, ce să zic. Adică acum e mic, căci când trăiam în el nu era chiar așa. Lume puțină, tristă, după ora 18:00 deja mai bine stai acasă că totul e închis și orașul în sine, e inaccesibil, ca idee.
Chișinăul însă nu doarme, oamenii în el mai dorm uneori, dar orașul în sine este o mașinărie ce non-stop lucrează. Am să mai scriu despre Chișinău, căci dacă trăiesc aici, respect locul. Până atunci, însă, să fie sănătos orașul, adică curat! Să trăiți!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii