Cernăuţiul – oraş românesc !!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tot fusesem întrebat, în repetate rânduri, de ce nu scriu despre situaţia din Ucraina.

Motivul e foarte simplu – aş primi un şir de comentarii (urâte) pentru cele scrise, mai ales că eu nu văd în Ucraina o jertfă a intereselor dintre UE (SUA) şi Rusia.

Ş-aici explicaţia e şi mai simplă – Ucraina este un conglomerat de teritorii, înjghebat de fraţii mai mari (ruşii) în perioada sovietică, având în componenţă bucăţi rupte din Polonia, Slovacia şi România.

Şi tocmai pentru aceste teritorii româneşti sunt deranjat de “paşnicii” noştri vecini din est.

Apropo, un lucru deloc neglijabil este şi atitudinea ucrainenilor, până mai anul trecut, faţă de zona noastră separatistă – Transnistria. Căci la medierile în formatul 5+2, Ucraina îşi susţinea mereu “fratele mai mare”.

În fine, de una trebuie să fiţi siguri – nu mă bucur eu pentru necazul altora, doar că ucrainenii trebuie să conştientizeze că ce-i al nostru, al românilor*, ni se cuvine pe drept.

Aşa că, geaba mai critică autorităţile de la Kiev protestele românilor din Cernăuţi şi nedorinţa acestora de a apăra teritorii străine. Mai ales că Doneţk-ul, Lugansk-ul şi celelalte enclave separatiste sunt teritorii străine românilor.

Iar, după cum spuneam în titlu – Cernăuţi este un oraş românesc !!!

 

P.S. Şi trebuie să revină României…

* Cred că am dat un răspuns clar celor care
mă tot iau la mişto cu unionismul meu…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole