Brașov și brașoave

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un pic câte un pic eu văd toată România, cu vreo trei săptămâni în urmă am fost la Brașov și m-am gândit că ar fi păcat să nu vă zic că trebuie vizitat. Atunci când am fost prima dată la Sibiu, toți îmi spuneau că Sibiul e ca Brașovul, apoi Frankfurtul mi-a părut ca Sibiul, acum Brașovul e un fel de Frankfurt. Stilul german își spune cuvântul cum nu ai da.

La fel Poiana Bloggerilor mi-a părut o oportunitate bună de a cunoaște oameni noi. A nu-i cunoaște doar din texte și nume, dar a vorbi cu el la o cafea, la o bere sau la masă. Iar oamenii când se cunosc au tendința de a fi mai buni unul cu altul sau mai răi unul cu altul în dependență de suportabilitatea fiecăruia.

Unii au catalogat asta un fel de gașcă, alții că toți s-au vândut, mie îmi place că acum persoanele care au fost la poiană se respectă mai mult. Dar vorba multă, sărăcia omului.

Despre Brașov

Brașovul e turistic și în acelșai timp și păstrează stilul și tradiția. E frumos și noaptea, și ziua și pe ploaie. Și sunt fete frumușele pe stradă.

George Damian ne spunea că e împărțit în 3 regiuni: Partea maghiară, partea nemțească și partea românească. Noi mai mult am fost în cea românească și germană.

În partea Românească ai vedea lucruri foarte vechi până la străzi rutinare dar interesante. Biserica Sfântului Gheorghe e un loc ce trebuie văzut dacă sunteți în Brașov. Aci veți vedea mormântul lui Nicolae Titulescu și prima școală românească.

Consiliul local e împărțit în 27 consilieri.

La muzeul școlii românești puteți vedea opere unice precum: Cazania lui Varlaam, Crai Noi de Ciprian Porumbescu, multe biblii care nici măcar Rusia nu le are. Ghidul a făcut o glumă de genul:Noi avem Biblia completă a rușilor, ei ne au tezaurul. Cei care iubesc lucruri vechi, cărți de colecție sau limbi ce nu prea se vorbesc vor avea orgasme în muzeul acesta.

George ne mai zicea că pe Paști în Brașov este o adevărată sărbătoare deoarece Junii, un fel de două feluri de oastași care se transmit din tată în fiu, ies în oraș călare și trag din puști.

Uneori poți vedea și publicitate interesantă:

Străzile îs foarte întortocheate și dacă nu ești atent poți merge mult în cerc.

În partea germană ai strada pietonală care e foarte frumoasă cu havuz și covrigării. Tare buni covrigii, păcat că au închis simingeria care era la Buiucani. Aci mai erau muzee la care noi nu am fost.

Dar în schimb am fost pe o stradă foarte îngustă și pe străzi alăturate cu clădiri care te fac să te uiți la ele mai mult prin obiectivul aparatului.

Place că are diferite puncte din care poți vedea orașul ca Turnul Alb sau acolo unde se opresc taxiurile. Asta nu știu cum mi-a adus aminte de San Francisco.

Pentru mine e un oraș ce trebuie să-l vezi ca să poți compara, dar per general nu l-aș pune în top orașe preferate. E un oraș perfect pentru o plimbare și adaos la o escapadă la Poiana Brașov. Eu nu cred că aș călători din proprie inițiativă iar destinația mea să fie Brașov, doar pentru c Brașov, deși are cerbul de aur. Iaca cu Sibiu e altă chestiuță, m-aș duce la Sibiu doar pentru Sibiu.

Despre Bloggeri.

Când sunt în grupuri mărișoare de oameni mie îmi place să interacționez mai mult cu cei care îi știu dar și îi urmăresc pe vreo 3-4 pentru a afla mai multe. Se spune că deobicei la mese pentru networking persoanele fug de la una la alta și doar își schimbă cartea de vizită. Atunci când citești pe cineva e cam tot aceeași, dar mie îmi place să aberez cu cineva apoi să văd reacțiile și ce atitudine au ei.

Iar alți oameni e de-o dragoste să-i asculți. Și iată așa cei 5 oameni care i-am descoperit/redescoperit la Poiană.

Continuare pe Acasă la Fluturaș.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii