Biserica în sprijinul Societății Civile Tradiționale. O nouă punte de legătură…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În dimineața zilei de 8 februarie, 2016, un grup de  tineri activiști format din Nicolae Pascaru, Sergiu Ungureanu, Sergiu Grecu și alți creștini, însoțiți de diaconul Ghenadie Văluță, au avut o întrevedere cu Mitropolitul Vladimir și episcopul vicar Ioan.

Cu acest prilej au fost abordate mai multe probleme strîngente ale societății de astăzi ca: criza familiei tradiționale, rolul Bisericii în societate, proiecte de caritate, mass-media angajată și programele de manipulare a maselor.

Participanții la întîlnirea cu Mitropolitul și-au exprimat îngrijorarea față de tendințele existente pe plan internațional și european privind erodarea instituției familiei, în special din cauza faptului că anumite țări ortodoxe precum Grecia și Cipru deja au adoptat legi care permit căsătoria homosexualilor și înfierea de către aceștia a copiilor. Aceeași agendă a legilor pro-homosexuale deja se resimte și în reformele legislative ale României…

Participanții la întrunire au primit asigurări din partea arhiereilor că aceste tendințe de erodare a familiei nu vor fi acceptate de către Biserica Ortodoxă a Moldovei și că aceasta va face tot posibilul pentru a împiedica asemenea evoluții în țara noastră.

În acest sens, BOM a decretat anul 2016 ca an dedicat Familiei Tradiționale, unde se vor petrece o serie de evenimente publice, ca conferințe și marșuri Pro-Familie.

Din partea sa, Nicolae Pascaru, președintele mișcării Voievod, care cuprinde și o serie de Asociații Obștești înrudite, a promis sprijinul necesar acestor demersuri ale Mitropoliei și mai mult ca atît, va mobiliza societatea civilă tradițională și forțele sănătoase ale acesteia în acțiuni de păstrare a valorilor tradiționale familiale.

Participanții la întrunire au discutat și despre tema ultimelor atacui ale presei la adresa Bisericii Ortodoxe și au exprimat disponibilitatea de a le contracara,  pentru a nu ponegri credința neamului, iar inițiativa creării societății civile tradiționale în acest sens, are ca scop aducerea mesajului nedeformat către cetățeni.

O altă problemă importantă discutată este necesitatea creării filialelor asociației obștești Pro-Familia, cu sprijinul și sub îndrumarea parohiilor și blagociniilor locale. În acest sens Mitropolia și-a exprimat sprijinul  prin demersurile sale juridice și organizatorice. Rolul acestor asociații va fi educarea tinerei generații în spiritul ortodox și al tradiției neamului, precum și acțiuni de rezistență în fața politicilor legislative anticreștine.

Un aport semnificativ în realizarea acestor obiective a oferit președintele Federației de luptă națională din RM, ”AO VOIEVOD”, d-ul Nicolae Pascaru, care din vasta sa experiență, a promis că va conecta la această cauză tineretul asociației și multe alte organizații, în vederea organizării în timpul apropiat a unei ample conferințe de prezentare a programelor concrete de colaborare cu Biserica.

La final ÎPS Mitropolit Vladimir și-a exprimat bucuria că în societate încep să apară forțe noi care sunt în sprijinul valorilor tradiționale și ale Bisericii Ortodoxe, iar bisericile încep să fie frecventate de tot mai mulți tineri, aceasta fiind cheia  de succes a unei societăți sănătoase.

Nădăjduim că aceste scopuri nobile se vor umple de speranță și har divin, ca astfel să aducem moldovenilor din Moldova  mai multă credință și bucurie în suflet.

P1000928

P1000932 P1000930

A consemnat Sergiu Ungureanu.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole