Bipezii (partea 1)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În jurul nostru trăiesc foarte mulți bipezi (bipede), în mare parte seamănă cu oamenii dar au deosebiri substanțiale.

Îi vezi practic peste tot în jur, pe la oprire, pe la facultate, în troleibuze și autobuze, în bar și restaurant, și toți au cam aceeași trăsătură, ruperea de realitate și lipsa de intelect, de ce lipsă pentru că le este absorbită de acea mini-realitate care este creată de gadgetul pe care îl ține cu ambele mîini. Da aceștia sînt bipezii, cei care cîndva au fost oameni sau homo sapiens cum le zice știința, cîndva pînă au luat smart-phone-ul sau i-phone-ul în mînă și aceasta le-a devenit o boală, o boală mentală care le ia tot timpul și toate gîndurile. De cum au o minută liberă (fie și pînă le aduce cotul) ei pun mîna nu pe carte ci pe gadget.

Mă duc des în localuri unde iau masa sau mai discutăm cu prietenii sau camarazii de luptă careva întrebări importante pentru țară.

Stau înfipți în telefoanele lor, se trezesc dimineață și primul lucru care îl fac este să verifice cîte liket și de ce așa de puține, merg pe drum și au toate șansele să cadă în vre-o groapă de canalizare sau șanț săpat aiurea de către autorități.

 

education and internet concept - students looking at their phones and tablet pc at school

Bipezii tot cîndva au fost oameni, au fost copii au umblat la școală, s-au jucat în năsîp și de-a ascunselea, unii din ei au mai apucat să și învețe cîte ceva. Poate au mai și citit o poveste sau două, dar la asta și s-au limitat, a intervenit ceva în viața lor. A intervenit era digitală.

Astăzi este deajuns să ieși pe stradă să mergi la o cafenea sau să intri într-o rutieră și să vezi grămadă de indivizi rupți de realitatea din jur stînd cu ochii în ecranul telefonului care numaidecît trebuie să fie conectat la WiFi și numaidecît să dea check-in-uri la fiecare 5 minute. Aceștea sînt bipezii.

Bipezii sînt foști oameni care au evoluat, mai bine zis au involuat, dacă e să-mi amintesc de termenele de la biologie și dacă pînă la moment puteam spune de o aromorfoză pe termen lung și de o ideoadaptare pe termen scurt, acum cu siuranță putem vorbi despre o degenerare a speciei care de asemenea este un fenoment întîlnit și în știința biologie, ca să amintim majoritatea viermilor paraziți s-au format prin degenerare de la unele specii mai evoluate.

Dar să revenim la oile (berbecii) noastre (revenon a nos moutons), care este treaba cu bipezii. Cred că fiecare din voi ați avut ocazia să vedeți așa scene locurile publice de obicei la o masă unde s-au adunat mai mulți oameni de obicei băieți și fete tinere și care majoritatea sau chiar toți scot telefonul din buzunar și așa fiind la aceeași masă fiecare răsfoiește paginile din realitatea sa virtuală, fiecare stă în internetul său și se uită la ce vrea el/ea. Este o situație pe cît de penibilă pe atît și de periculoasă în plan social, acești oameni s-au adunat la o masă pentru ce? Pentru a discuta sau pentru a se izola unul de altul, de multe ori cînd văd asemenea situații înțeleg că iată exemple elovente de degenerare prezente în realitatea din jur, imi vine să le spun ce cred despre ei despre acești bipezi, dar trebuie să ne comportăm civilizat și imi repet doar în gînd uitîndu-mă la ei „Proștilor, Bipezilor ce sînteți”. Îndem pe toți să facă tot așa cînd vedeți o masă plină cu ființe asemenea oamenilor care stau toții în gadgeturile lor, spuneți-le măcare în gînd „proștilor!” pentru a nu ajunge ca ei.

smartphone-evolution-010714

Marea majoritate a bipezilor au pierdut cea mai mare parte a abilităților necesare pentru a trai, am în vedere traiul în realitate, bipezii nu mai știu cum se coace o pîine sau cum se îngrijește o grădină, bipezii nu mai știu nici cine a fost Carol cel mare sau care e treaba cu Cruciadele. Nici de muncit nu prea au capacități bipezii, din cauza nefolosirii efective mintea foarte repede li se atrofiază și unica lor gîndire se rezumă la astisfacerea necesităților de bază (mai științific vorbind acele care stau la baza piramidei lui Maslow) cu o un singur adaos cel al satisfacerii seuale care este intens cultivată de rețelele virtuale în care le este cuprinsă ceea ce a mai rămas din mintea lor. Bipezii se tem de lucru, de efort și de război.

De ce fac oamenii asta? În primul rînd din lipsa de imaginație și interese, idei față de lumea din jur, deci omului nu-i mai este interesantă realitatea din jur, se simte un element în plus sau că prea puțin înțelege și respectiv prea puțin poate schimba din asta, dar anume aceasta este și indicatorul prostiei sale, numai un om foarte limitat la minte nu poate înțelege fenomenele sociale, economice din jur că se consideră o piesă mică care nu poate schimba nimic. Un om se poate considera atît de mic și de prost încît nimic mai bun decît evadarea în realitatea virtuală a calculatorului sau telefonului său nu-și mai poate imagina.

Oamenii se transformă treptat în bipezi, de obicei cu cît este un bagaj de cunoștințe mai mare, cu cît bazele intelectuale sînt mai puternice cu atît mai greu are loc metamorfoza din om în biped. Din acest punct de vedere copii sînt cei mai vulnerabili deoarece anume la vîrsta lor fragedă ei trebuie să fie protejați de acele sisteme care le atacă mintea și cortexul prefrontal (parte din creier) și aceștia pierd capacitatea de a gîndi. Acele sisteme care ne fac din oameni în bipezi sînt Televiziunea, calculatorul (internetul) și telefonul (a se citi i-phone, smart-phone). Dacă omul stă zile în șir în calculator nu pe lucru dar pentru emoții și like-uri, atunci aceasta este și lumea în care acesta se formează și se informează, dacă stă mai mult de 4 ore la TV ascultînd tot ce i se tornă în creieri atunci se primește o blocare a capacității de gîndie și creierul nu mai reacționează normal la stimulii din jur, creierul se atrofiază și rămîne doar la îndeplinirea unor funcții învățate pe de rost care se rezumă la stimulti simpli și clari precum cîinele lui Pavlov. În creierul bipezilor nu pot exista sinapse lungi deoarece acestea practic nu trebuiesc, tot de ce are el nevoie este dat de TV și de Internet, dispare orice imaginație și creație proprie. Creierul nu mai poate să creieze ceva. Copii snt cei mai vulnerabili aici, cu cît mai devreme le punem în mînă telefoane complicate și calculatoare cu internet cu atît mai puține șanse au aceștia ca să devină oameni integri și înțelepți, cu atît mai multe șanse sînt ca aceștia să devină niște inadaptați și incapabili de a face relații umane sau a evolua mai mult decît îi împing de fund părinții.

13644f2

În jurul nostru după cum am spus sînt foarte multe bipede, și nu este automat o caracteristică a lor faptul că stau zi și noapte cu ochii în ecrane de telefon sau calculator, nu este automat o persoană care merge pe drum și scrie SMS imediat o bipedă, este foarte probabil dar nu și suficient. Bipezii sînt foarte limitați la gîndire, dacă stăm să discutăm cu unul foarte repede ne dăm seama că chiar și matur fiind nu își aduce aminte să fi citit vre-o carte în afară de ceva impus de școală din care a răsfoit 2-3 foi, dintre povești știe doar ceva de Ion Creangă și atît. Nu pot spune că bipezii îs total proști, imediat ce apare ceva ce ei nu știu sau le vre-o întrebare de care nu au auzit aceștia scot gadgetul și apelează nu la carte și nu la memoria lor ci la marele Google, care trebuie să le dea răspunsul, și nici nu se străduie să scrie întreg cuvîntul ci așteaptă ca acesta să fie cules automat de la primele 2-3 litere. Bipezii nu știu nici 3 domnitori ai Moldovei să ți-i spună fără marele google, unicul de care au auzit este Ștefan cel Mare dar dacă mai întrebi din ce neam (familie) se trăgea în genere îi pui în crurt circuit.

Cel mai rău este că bipezii sînt printre noi, ei nu au citit cărți în viața lor, ei nu știu din istoria neamului decît frînturi de informații care le-au mai rămas din cele cîteva lecții cînd s-au arătat la profesoară ca să cîștige o notă de trecere, bipezii nu s-au bătutu tare capul să învețe ceva la vreme de școală căci le spunea tata sau unchiul că îi aranjează undeva. Bipezii nu pot ține efectiv nici 5 minute de discuție despre faptul de unde ne tragem, cine sîntem, care este credința și rostul acestui neam, însă cînd vine vorba de alegeri anume bipezii se dau foarte deștepți iar sistemul are grijă să le transmită mesaje pe gadgeturi și mailuri, pe comp-uri și afișe că anume votul tău contează și anume tu (bipedo) trebuie să votezi. Și se duc bipezii care nu au nici cea ai vagă ideie de adevăr și de binele acestui neam și ne aleg nouă viitorul. Apoi îi vezi în diferite reportaje făcute de TV-uri în care oemeni simpli se plîng de sărăcie, că nu au unde lucra și că li s-au furat miliardele, de ți-e mai mare jelea să-i privești, însă atunci cînd vine vorba de vot aceștia nu gîndesc cu mintea lor de om ci cu rămășițele acesteia după ce au fost transformați în bipezi, iar mulțimea de bipezi formează bîdloratul (electoratul) țării. Bipezii se consideră oameni și cu drepturi enorme citite de prin net, și ai mari probleme dacă cumva vor considera că le încalci vre-un drept.

1229

Ei se ascund de realitatea pe care nu o pot înțelege, se ascund în lumea virtuală, acolo unde își pot crea imaginea de mare macho lîngă o mașină scumpă sau mare prințesă care face cîte 60 de poze pe zi ca să arate că e frumoasă mereu și cînd doarme și cînd mănîncă și cînd merge la WC și cînd face sex. Cam și temele lor în timpul discuțiilor între bipezi tot la astea se limitează adică la colecțiile noi de haine care au mai apărut, la cine și ce mașină și-a luat și la cine cu cine și în ce mod au făcut sex. Cînd se începe o temă mai serioasă de politică de economie sau de relații sociale aceștia sunt depășiți și se ascund în telefon sau cer foarte iritat să se schimbe tema.

Filosofia generală a bipedelor și acelor care îi educă așa este ca să devină cît mai limitați să se gîndească doar la ceea ce ține de lungimea nasului său, iar lozinca de bază este Gîndește-te la tine, Pune interesul tău mai presus. Deci orice interesare sau participare la viața publică sau ceea ce nu ține de tine trebuie să fie superficială sau practic inxistentă, ba mai mult sînt priviți ca un fel de proști acei care se dedică la altceva decît propria satisfacție de exemplu științei, schimbărilor politice, credinței etc. Iar dacă cineva se ocupă de astea atunci prima întrebare a unui biped este Cît ai din asta? În sens de bani, așa ca imediat în funcție de răspuns să-ți dea o apreciere. Bipedele în general cred că orice problemă se soluționează pe bani și deci nu merită să te stresezi pe nimic.

Nu vreau să par rău sau negativist dar anume din cauza bipedelor trăim așa cum trăim, din cauza celora care formează majoritatea și pe care sistemul îi vrea proști și îi educă să fie proști. An de an optimizăm și reformăm sistemul de învîțămînt și an de an de acolo ies tot mai puțini oameni capabili, am ruinat o școală pe care o credeam veche și depășită pentru a crea un sistem care ne debilizează copiii. Anume biopezii sînt cei care nu-și pun întrebări existențiale, nu se gîndesc ce și cum va fi mîine și nu sînt capabili de a face careva scenarii a pune careva texte în mintea lor decît cele care i le dă ecranul în care stau toată ziua. Iar ecranul TV sau internet este în buzunare concrete care știu a face imagini și texte colorate, știu a stimula ego-ul personal și a fura tot timpul liber ca de citirea unei cărți, de crearea unei opinii personale aparte să nu mai rămînă timp deloc.

1d4de7

Anume proștii din jur care nu au capacitatea de reține nici 5 state cu capitale din lumea asta, proști care nu ar putea aranja în ordine cronologică 4 evenimente din istorie nu că să le mai explice, anume ei formează majoritatea, proști care uite deja de sintaxa unei fraze și se limitează la discuții de tipul Sal ce faci?

De unde avem la putere indivizi pe care plînge casa de nebuni ca al de Ghimpu? De unde avem incompetenți al e Chirtoacă? De unde avem bandiți ca Șor, Plaha și Filat? De unde avem guvernare care ne duce cu sila intr-o europă care este islamizată și sodomizată? Toate astea vin din una: avem bipezi în societate care cred în așa indivizi și așa teorii, pentru că mintea lor le este atrofiată, efortul de a mai analiza sau a căuta răspunsuri nu mai există.

Bipedele vor rămîne la baza de jos a noii stratificărp a societății, ei vor trebui folosiți ca mașini de lucru, oamenii care pot gîndi totuși se vor rupe în sus la conducere.

Dar despre asta în partea a 2-a. Va urma.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole