Astăzi ne vom ruga pentru pace în Ucraina

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi eu nu vreau să fac nici un fel de politică. Azi nu vreau să intru în polemici aprige cu sensuri profunde. Și poate ca și mulți alții aș vrea să spun multe, să strig poate chiar aceste multe, dar mă tem că în aceste momente fierbinți cuvintele se vor transforma în piatră care vor zbura spre cineva și poate vor răni. Iar acum prea multe pietre zboară, prea multe gloanțe se opresc în piepturile pline de viață care au ieșit să-și spună durerea să fie auziți poate. Dar moartea i-a privit în ochi și glontele sau piatra i-a lovit nemilos. Glonț sau piatră trimis de cineva care nu-l cunoaște și nici nu ar vrea să-i curme viața, poate ar fi stat la un sfat și ar fi devenit amici cu siguranță căci dușmani la sigur nu sînt. Așa e soarta așa e viața de azi.

Protest

Azi mă voi ruga pentru pace, și mulți cred că se vor ruga lui Dumnezeu astăzi, pentru luminarea minților și oprirea durerilor. Undeva o mamă își deplînge fiul, undeva un copil a rămas fără tată, și nu contează ce uniformă purta, căci cei ce stau acolo se luptă pentru viața lor, pentru ceea în ce cred, fiecare își apără legea. Nu trebuie să ne ferim și să ne ascundem după fraze de genul treaba lor sau e departe pe mine nu mă privește, pe toți ne privește.

Victime

Azi mă voi ruga pentru cei mulți ce suferă prin spitale, care au fost loviți de gloanțe și de pietre, pentru ei viața nu va mai fi la fel niciodată. Pentru cei care au dispărut și pentru rudele lor. Ne vom ruga pentru frații noștri de credință, frații de ortodoxie, vecinii noștri din Ucraina. Astăzi vom uita supărările și micile neînțelegeri care uneori mai apar între vecini, azi trebuie să întindem o mînă de ajutor, material sau spiritual, bani sau leacuri, dar și un cuvînt bun care de multe ori ajută mai bine ca medicamentul.

razboi

Sîntem vecini și trebuie să ne ajutăm în asemenea clipe, nu doresc nici unei țări să fie cuprinsă de război civil, război fără sens, unde învingătorii se vor bucura călcînd pe miile de morți.

Ne vom ruga pentru cei de la cîrmă să fie îndreptați de Dumnezeu și să oprească gloanțele, pentru cei din stradă ne vom ruga să li se oprească suferințele și să învețe să ierte. Vedem atîta suferință și ură în ochii celor 2 tabere, este ceva foarte periculos, un precedent care naște un flagel de moarte aici în Europa, chiar la gardul nostru.

La statuie

Ne vom ruga în seara asta pentru viață, ne vom ruga să ni se ierte nouă și lor greșelile pentru care sîntem pedepsiți, anume sîntem pedepsiți pentru că prin ceea ce se întîmplă azi în Ucraina sîntem pedepsiți noi toți, așa încet încet, pe rînd, azi ei iar mîine poate noi. Astăzi toți ar trebui să ne rugăm pentru pace, chiar dacă vom cheltui 2-3 minute din această zi și ne vom opri din alergare sau din privitul nepăsător al televizorului sau internetului, oamenii de acolo au pierdut sănătate, ani de viață sau chiar viața. Și nu contează de ce parte a peretelui i-a aruncat acu soarta, cînd se va termina toate acestea vor rămîne doar durerile trupești și sufletești.

Doamne ajută poporul tău creștin să se izbăvească de chinuri și război, luminează-ne Doamne pe toți! Dar fie cum e voia Ta. Amin 

Rugam

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole