Antidot pentru camerele poliţiştilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am ajuns în ţara nebunilor. Dacă pînă mai ieri doar derbedei al de Blega şi ceilalţi Blegi de la Fricoşi TV îi vedeai pe drum punîndu-ţi camera de filmat în faţă fără să te întrebe dacă se poate şi daca eşti deacord să te filmeze să te analizeze şi să te expună pe canalele lor de informare, acum am ajuns la la culme. Uite că şi poliţiştii, cei care cel mai mult au avut de suferit din urma acţiunilor Blegilor au fost dotaţi cu camere de filmat fiecare. Fiecare cameră de acest tip este de peste 300 euro, asta în condiţiile în care se reţin salarii, profesorii fac greve şi se închid şcoli şi grădiniţe. Recean are bani să doteze poliţiştii cu camere de filmat şi să ne urmărească pe toţi.

http://www.publika.md/atentie-soferi-mai-multi-agenti-de-patrulare-au-camere-video-portabile_1944041.html

Dar dincolo de revolta mea faţă de ei vreau să spun ceva, noi ca şoferi, pietoni sau pur şi simplu cetăţeni le putem face lor festa cu aceste camere, le putem face aşa ca ei însăşi să nu fie bucuroşi de ideile tîmpite cu care cheltuie banii publici.

Există cîteva antidoturi contra camerelor lui Recean. Şi anume:

  1. Orice cetăţean are dreptul să ceară să nu fie filmat, filmarea sa în maşină, în casă sau pe stradă cu prelucrarea ulterioară a informaţiilor este parte a datelor cu caracter personal, date din care poate rezulta ce boli are omul, culoarea ochilor, unde se deplasează şi cu cine este la acel moment. Prelevarea şi prelucrarea datelor personale se face doar cu acordul persoanei! (a se citi legea cu privire la datele personale şi protecţia acestora) În acest context şoferul sau cetăţeanul are dreptul să ceară oprirea filmării sale şi poate să nu discute cu poliţistul pînă cînd actul ilegal (filmarea fără acordul persoanei) nu este oprit. Este un drept al fiecăruia şi trebuie să ştim a ni le proteja. Nimeni nu are dreptul să te filmeze în maşina ta, cu cine eşti, ce faci, şi unde te duci, să te interogheze ca apoi tot ei să se rîdă de filmare, doar să ceară acordul cetăţeanului.
  2. Dacă poliţistul nu prea ştie legea şi nu vrea să oprească filmarea, atunci orice foaie, ziar sau document care are o oarecare suprafaţă poate fi întinsă spre camera de filmare a poliţistului (la umăr pe dreapta) astfel ca să acoperiţi unghiul de vizualizare al camerei de filmat. Important! Este să o faceţi fără să atingeţi colaboratorul de poliţie ca acest act să nu fie considerat un atac sau act violent căci ar putea unii să spună că i-au atins şi să aplice forţa contra cetăţeanului. Dacă foaia respectivă stă la o mînă întinsă şi nu atinge poliţistul atunci nu există nici o interpretare conform căreia este ilegal să ţii foaia sau ziarul la o mînă (sau jumade mînă) întinsă depinde de situaţie şi distanţa la care are loc dialogul. Clar că în cazul în care poliţistul dialoghează de la 20 metri distanţă acest procedeu nu este aplicabil. Atrageţi atenţia că poliţistul nu are dreptul să vă apuce de mînă, să vă smuldă foaia sau ziarul din mînă în timpul acestei acţiuni, nimeni şi nici o lege nu interzice cetăţeanului să aibă obiecte care nu prezintă pericol (ex ziar sau foile), dacă vi le smulge atunci e atentat la obiectele personale ale cetăţeanului şi puteţi da în judecată pentru deteriorarea unui lucru care vă aparţine. Dacă vă bruschează fără să-l fi atins atunci iarăşi poliţistul cade sub codul penal. E un procedeu destul de eficient contra tuturor care vă tachinează cu camerele, nu doar poliţia.
  3. Al treilea procedeu şi unul din cele mai îndrăgite de mine este să ne folosim de camerele poliţiştilor. Le folosim pe post de mijloc prin intermediul căreia să transmitem mesaje „dulci” spunînd tot ceea ce credem despre Recean, Filat, Leancă şi întreg sistemul ăsta de hoţi care l-au creat ei. Aici puteţi folosi şi unele „expresii mai puţin cenzurate” doar Atenţie! Să nu înjuraţi direct colaboratorul de poliţie care poartă camera, discutaţi şi trimiteţi în toate „locurile romantice politicienii amintiţi mai sus şi alţii fără a insulta direct pe Ion sau Vasile care v-a oprit. Ei nu au dreptul să vă aresteze pentru părerile politice şi opinia voastră expusă în faţa camerei despre politicieni, despre situaţia din ţară cît şi mesajele necenzurate pentru lodarii şi bezdelnicii care stau la monitoare şi analizează materialul video. Nu este o încălcare de lege că cetăţeanul nu e bucuros de situaţia din ţară, iar materialele astea le vor da de gîndit lor, celor care decid.

Am ajuns şi noi o ţară de turnători, o ţară de oameni fără principii şi scrupule, oameni pentru care principiile sunt doar cele care le scrie guvernarea de azi. Am ajuns să văd şi pe asta cînd colegii de clasă se toarnă la comisie cum că cineva copie la examene, iar poliţia umblă cu camera de filmat în buzunare. Ştiu că eu şi colegii mei de de şcoală, de facultate, ne ajutam unul pe altul, chiar la examene le şopteam le dădeam să copie şi nu s-a oprit pămîntul din asta, iar acum au ajuns a fi cîini între ei.

Ştiţi abia aştept să mă oprească vre-un poliţist cu camera de filmat, să aplic procedeele toate 3, dar mai ales al treilea, să expun cît mai piperat celor care vor asculta partea cealalată tot ce cred eu despre sistemul ăsta hoţesc al lor şi opinia mea despre ministerul lor de interne şi conducerea lui. O mai bună metodă de transmitere a mesajului pentru ei nici că se putea de compus.

Stimaţi poliţişti, înţeleg că nu e vina şi voinţa voastră aceste camere, şi aceste procedee nu se îndreaptă contra voastre, contra deciziilor prosteşti şi cheltuirii aiurite a banilor publici.

Vom mai reveni cu detalii despre antidoturi la camerele de filmat, apropo voi expune ce puteţiface contra camerelor de stradă.

Iată cum prezintă situația în mod eronat unele media, cum că aceste camere au adus în bugetul de stat circa 7 milioane de lei. In bugetul lui Filat ca să mai facă el Ileancă și Ciorman niște zboruri cu avioane personale, că doar nu vor păstra școlile optimizate din banii ăștia.

http://www.publika.md/camerele-de-supraveghere-a-traficului-rutier-au-adus-circa-7-000-000-de-lei-in-bugetul-statului_1976911.html

Ceea ce nu spune presa este că banii au fost luați de la cetățeni de la toți noi, și dați pe mîna guvernanților să nu slăbească ei cumva.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole