Act de escrocherie la “Zorile” (video)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Sînt de felul meu un soi de patriot. Nu că m-aş întreba ce fac eu pentru ţară în detrimentul a ce face ţara pentru mine, dar oricum, prin faptul că mai sînt în ţara asta şi încerc să fac ceva acasă, mă consider un fel de patriot.

Vineri am mers să iau masa, aşa cum mai fac cîteodată, la cantina de pe teritoriul fabricii de încălţăminte ”Zorile”. În primul rînd muncesc pe aproape, în al doilea – e destul de ieftin acolo, în al treilea sînt patriot nu, deci port încălţăminte de la Zorile. Susţin producătorul autohton, ce mai.

După masă, dacă tot mai aveam ceva timp, am zis să intru şi în magazinul fabricii. Nu la ăla mare (CC Zorile) de vizavi cu staţia de troleibuze, ci la cel mai mic (Zorile Stock) unde încălţămintea e ceva mai ieftină, dat fiind că nu sînt toate mărimile.

 Am decis să văd ce mai este, fără a avea un scop anumit de a cumpăra. Şi aşa cum se întîmplă, mi-au căzut ca la ţanc o pereche de papuci. De-un cafeniu deschis, destul de stilaţi şi cel mai important – uşori de nu-i simţi pe picior. În general port mărimea 40, şi chiar dacă perechea găsită era de mărimea 39, mi-au venit perfect.

Aici intervine un detaliu. Acum doi ani, în aprilie 2010, am participat la un concurs organizat de Zorile, unde trebuia să expediezi poze cu încălcăţăminte. Deşi nu am fost printre cîştigători, am primit totuşi un bon de reducere de 20% pentru producţia fabricii. O lună mai tîrziu, mi-am luat încălţăminte, dar ţinînd cont că era ca şi cum la “reducere”, nu m-am putut folosi de el. În septembrie 2011, mi-am mai luat o pereche, dar iarăşi era la “reducere”, şi iarăşi nu m-am putut folosi de bonul cîştigat în concurs.

Zic totuşi să întreb de vînzătoare, poate îmi iau încălţămintea ce-mi vine de minune cu o mică scădere de preţ. Mai ales avînd în vedere că încălţămintea era la preţ de 699 de lei, iar o reducere de 20 la sută constituie în acest caz 139,8 lei. Deci puteam conta la un 559,2 lei pentru acea pereche de papuci. Vînzătoarea a luat încălţămintea în mînă, a privit-o şi văzînd că sub preţul actual mai este un preţ vechi, a zis că nu, deoarece “ei şi aşa sînt cu reducere”.

Doar o curiozitate de moldovean m-a dus la gîndul de a descleia preţul pentru a putea vedea cu cît se vindeau înainte acei papuci, şi “cam cît aş cîştiga cumpărîndu-i acum”. Şi ce credeţi că am văzut?! 499 de lei! Nici mai mult nici mai puţin decît fără un leu, 500. Exact 200 de lei mai ieftin decît preţul de reducere. Click pentru imagini video!

Păi, domnii mei de la Fabrica de Încălţăminte “Zorile”, de ce sînteţi porci? Sau o să spuneţi că faceţi economie pe etichete, utilizînd unele vechi cu nominale noi? Nu cred că vă face faţă, mai ales participînd la campania “din inimă”.

Ce ziceţi, pot spera la un 20% reducere din preţul vechi de 499 de lei?!

Sursa articol, aici

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii