Şmecherii politice sau încă o dată despre lipsa de verticalitate

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Evident, a politicienilor de pe malurile Bâcului…

Carevasăzică, un politician de pe la noi, s-a dat în vileag, spunând (scriind) că atât timp cât nu este vizat (nominalizat) concret careva în declaraţiile sale, învinuirile nu pot fi aduse.

Sau, mă rog, cam asta reiese din următorul “dialog”:

Apoi iată, adevărata faţă a politicienilor – lipsa de principialitate şi verticalitate. Aceştia nu pot spune lucrurilor direct pe nume, căci, vorba aceluiaşi politician – azi mai ești în capul mesei, mâine pleci în aia măsii.

Şi, drept urmare, tocmai acum îmi dau seama de ce unii bloggeri o dau cu pamfletele, căci în caz contrar te-ai târî numai prin instanţe. Că unuia nu-i place cutare colaj, că pe altul îl deranjează cuvântul respectiv, etc., etc.

Minciuni, bârfe şi calomnii… Astea sunt armele preferate ale persoanelor publice de la noi din ţară. Că vezi, trebuie să te documentezi al naibii, pentru a scrie câteva rânduri. Da unde să te documentezi, când peste tot îs de-ai lor. O să-mi spună mie cineva de la vamă că Filat cară zilnic camioane cu ţigări în Europa? Sau cei de la Metal Feros, că Plahotniuc a dat indicaţii să stârpească toate celelalte întreprinderi de colectare a fierului? Sau cei din Armată, că Hadârcă i-a dat ordin lui Troenco să vândă ultimele avioane? Etc., etc…

Pe naiba !!!

Ş-atunci sunt nevoit să mă dau cu presupusul, că poate-poate, voi nimeri vreuna-două…

Dar dă, nu prea le place politicienilor să fie luaţi în vizor, căci chipurile le ştirbeşti din demnitate.

Care demnitate, indivizilor?! Voi aţi pierdut-o demult! Şi asta se vede prin situaţia dezastruoasă din ţară.

 

P.S. Dacă demnitate nu e, nimic nu e…

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole