„Sărbătoarea căpşunilor…” sau o nouă oportunitate de PR pentru Dodon

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ohhh, că tare gustoase mai sunt căpşunile astea… :D

Ei bine, fiind în vizită pe la rudele din Sadova, am fost uimit să aflu că în centrul satului, chiar în faţa Casei de Cultură se va organiza, în premieră, o sărbătoare a căpşunilor şi mierii.

De fapt, sărbătoarea s-a desfăşurat ieri, 15 iunie, începând cu orele 9:00. Din păcate, datorită fotbalului ista, care se sfârşeşte pe la trei dimineaţa, somnorosul de mine, am cam întârziat. Mai bine spus m-am prezentat pe la 12…

Dar, cum e binevenit la moldoveni, la ora respectivă sărbătoarea era în toi. Mese pline cu căpşune şi miere, frigărui din belşug, inclusiv prepeliţe la grătar, cvas şi îngheţată. Ah da, inevitabil multă bere şi vin (mult mai mult).

Într-o parte, pe o scenă improvizată, îşi ţinea recitalul Ansamblul de Muzică Populară “Ciobănaşul”. Ce să vă mai zic – pentru un sat, fie el şi mare, o aşa organizare e de toată lauda.

Însă, întotdeauna există şi acea parte neplăcută a sărbătorii (probabil, pentru mine). Ş-aici mă refer la prezenţa lui Dodon. Căci, după cum bine ştiţi, respectivul e sadovean.

Mă rog, la o primă vedere, parcă nimic ieşit din comun, doar că încercând să vedem dedesubturile acestei prezenţe, depistăm ceva ne/curat (lăsaţi-l în pace pe michiduţă).

Căci, întreaga organizare a sărbătorii se datorează lui Anatolie Vulpe, şeful Direcţiei Agricole, Relaţii Funciare şi Cadastru Călăraşi, care de baştină e de asemenea sadovean.

Numai că, cum să rateze Dodon o asemenea oportunitate?! Chiar în debutul sărbătorii acesta şi-a făcut prezenţa, salutându-se cu fiecare consătean, inclusiv strângând mâna fiecărui bărbat în parte.

Gurile unor săteni spuneau că pe buzele acestuia parcă se citea mesajul – Votaţi-mă!

Ei bine, de ce spun gurile unor săteni şi nu vorbesc de mine, deoarece cum spuneam, somnoros fiind, am ratat întâlnirea cu sus-numitul. Căci mă înarmasem şi cu fotoaparatul, doar-doar să-i fac acestuia o poză. N-am avut (ne)norocul…

În fine – oportunitate, PR, electorală – nu prea contează, zic eu, atât timp cât sătenii au câte-o zi de distracţie.

Sau poate contează?!

 

P.S. Să nu credeţi cumva că am vreun grad de rudenie cu socialistul în cauză…)))

P.P.S. Mai multe despre acest festival puteţi citi pe publika şi protv, televiziuni care au fost prezente la sărbătoare, alături de prime şi trm, dar care n-au postat deocamdată pe site.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole