Impotenţa lui Recean şi a întregii poliţii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cazul răsunător de la sfârşitul lunii mai, în care câţiva necunoscuţi au atacat o maşină cu bani a unei bănci, a făcut să ne gândim serios la capacităţile şi profesionalismul poliţiei noastre.

A poliţiei conduse de ministrul Recean.

Da, spun Recean, deoarece marea vină o poartă respectivul, atât pentru “reformarea” făcută în cadrul MAI, cât şi a numeroaselor declaraţii precum că situaţia poliţiei e cât se poate de bună.

Iată că, la un caz mai dificil, poliţia noastră s-a împotmolit şi deja mai bine de-o săptămână, întreaga Moldovă stă cu sufletul la gură, aşteptând ca Recean şi subalternii săi să-şi facă munca (datoria) care le-a fost încredinţată.

Ei bine, ăştia de la MAI sunt buni doar în simulări. Ultimul exemplu în acest sens, l-a servit exerciţiul de ieri din Criuleni, în care s-au proslăvit peste 1000 de poliţişti în lupta cu terorismul.

Şi ce credeţi că a declarat Recean, ca urmare a acestui joc poliţienesc?! Ca să vezi, acesta a dat asigurări că exerciţiul a fost organizat cu scopul dezvoltării deprinderilor de comandă şi de comunicare între subdiviziunile MAI.

Deci, după cum spuneam, respectivul ministru e tare bun în a aşterne vorbe dulci şi promisiuni, doar că în plan practic, lucrurile stau foarte prost.

Şi pentru a vă convinge de asta, vă îndemn să urmăriţi în continuare (ne)rezolvarea jafului armat, în care au fost puse în joc circa 1,5 mln lei şi viaţa unui poliţist (plus încă două).

Cu certitudine acest caz va rămâne o pată neagră în activitatea MAI-ului, în general, şi a lui Recean, în special, confirmând încă o dată impotenţa profesională a respectivilor.

 

P.S. Geaba cere Leancă explicaţii, că e doar colegul lui de partid…

Sursa: proadevar.md

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole