HALLOWEEN party, sau X-files la Porcuratura Orhei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Noaptea trecută la Orhei s-a dat cea mai tare petrecere de Halloween din Moldova! Atmosfera a fost încinsă de procurorul Alexandru Macovei, pe care nimeni nu-l cunoştea în costumul lui Blade. Acesta a impresionat publicul cu un sunduc, învăluit în praf şi… MISTER! El a scos din sunducul misterios două dosare penale, la văzul cărora au scos un „Ooooh” prelungit atât vampirii, cât şi vârcolacii adunaţi la eveniment!  

PolitiaLa văzul primului dosar au început să se agite vampirii, mascaţi în uniforme albastre. Şi asta pentru că dosarul vizează căpetenia vampirilor, Bandiţchi, cunoscut anterior la Orhei şi cu porecla „STILINÎI” (Stilatul), care în seara zilei de 11 ianuarie 2011 a călcat cu maşina (careta) neagră, de model Skoda, un om,  în comuna Peresecina! După ce încă la 5 aprilie Procuratura Orhei a comunicat că s-a autosesizat în cazul accientului rutier comis de Bandiţchi, procurorul a băgat dosarul în sunducul prăfuit şi i-a promis căpeteniei vampirilor albaştri că-l va ţine acolo, scoţându-l an de an, doar de Halloween! Asta cel puţin până la… Vilnus, sau… Armageddon!

Al doilea dosar a pus pe jar vârcolacii, mascaţi în uniforme negre. Asta pentru că pe paginile prăfuite ale dosarului se Bladeregăseşte un(ul)a dintre ei, Svetlana Melnic. Aceasta, activând în calitate de ofiţer de urmărire penală la Comisariatul de Poliţie Orhei a furat un dosar care se afla în gestiunea unui coleg de birou, fapt pentru care a ajuns ea însăşi sub urmărire penală şi a fost pusă în situaţia de a demisiona din funcţie. Cele două inimi ale vârcolacului infractor se rup din piept de fiecare dată când în cale îi iese Blade Macovei. Asta pentru că vârcolacul Melnic între timp a ajuns paradoxal tocmai cogemite şef al Secţiei Resurse umane a Î.S. Servicii Pază de Stat Orhei a MAI, fiind uns(ă) de căpeteniile strigoilor (urmăriţi şi ei penal de CNA) pentru fidelitate, smerenie şi supunere.

Acum Blade Macovei, care nu este gata să înfrunte de unul singur armatele unite ale vampirilor şi vârcolacilor, nu are decât să aştepte scrâşnind din dinţi dimineaţa. Dimineaţa de după Vilnus. Şi după Coiţie. Când se va termina armistiţiul dintre vampiri şi vârcolaci, când în sfârşit lumina de la Bruxelles va spulbera tartorii spurcăciunilor, iar el îşi va putea scoate spada din spate… Şi eu voi putea corecta… greşeala ortografică din titlu.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole