Filat citea, Academia dormea, iar Hotineanu asculta – cu ochii închiși…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

hotineanuDe cînd nu mai ocupă funcția de prim-ministru, Vlad Filat nu-și găsește locul. Nu poate fără… PR!Așa că consilierii lui s-au gîndit cum ar putea Filat să revină pe prima poziție, la categoria – cel mai mediatizat politician din țară.

Aceștia au organizat un eveniment pentru Vlad Filat, iar azi dumnealui a ținut azi o prelegere publică la Academia de Ştiinţe a Moldovei, în faţa mai multor ambasadori, savanţi şi academicieni.

Ex-premierul le-a dat o lecție academicienilor și le-a vorbit despre „Consolidarea unei societăți bazate pe cunoaștere„.  Ca de obicei, Vlad Filat a avut un „discurs cursiv”, citit cu mare intonație de pe foaie. A citit nu pentru că nu poate vorbi fără de foaie, dar pentru a nu scăpa ceva din vedere. Vedeți voi că prelegerea a fost ținută în fața savanților și academicienilor Republicii Moldova. Filat le-a citit de pe foaie despre cît de importantă este existenţa Academiei de Ştiinţe, dar și despre problemele economice ale ţării, despre solidarizarea societăţii. Din cauza că partidele fostei AIE se află în negocieri, consilierii l-au sfătuit pe Filat să evite temele politice.

Discursul lui Filat, dar mai ales limbajul academic, nu a trezit interesul academicienilor, așa că aceștia au ales să tragă un pui de somn. Printre cei mai somnoroși se regăseşte şi colegul său de partid, deputatul Vladimir Hotineanu. Întrebat însă de jurnaliști dacă a dormit sau nu, Hotineanu a răspuns: „Toți mă întreabă asta. Eu, însă cînd ascult ceva deosebit, închid ochii”.

Mai pe scurt, m-am convins că ex-premierul are consilieri buni să-l facă de nimic. După ce pe 13 februarie l-au sfătuit să denunțe Acordul AIE, iar în cele din urmă Filat a rămas fără funcția de prim-ministru, se pare că consilierii lui au de gînd să-l lase și fără funcția de președinte al PLDM.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole