Faza cu Jurnal TV fost doar un pîrț. Ce mai inventează MoȚopii?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dacă pînă și Statele Unite ale Americii au luat act de ceea ce se întîmplă cu postul de televiziune, Jurnal TV, mi-am dat seama că eu nu pot fi indiferent.

UntitledCe se întîmplă la Jurnal TV este neverosimil. Toți angajații Trustului Media susțin că Jurnal TV a fost închis, că mafia vrea să le închidă gura, că pînă la urmă nu e vorba despre acest post de televiziune, dar de integrarea europeană a Republicii Moldova. Sergiu Mocanu însuși a organizat azi o acțiune de protest, și împreună cu cei cinci discipoli ai săi au pichetat sediul CCA. Dar de ce? Doar Jurnal TV a fost reinclus în lista de bază a canalelor, este inclusiv la SunTV, la cel mai ieftin pachet.

Din declarația SunCommunications:

„În lumina ultimelor evenimente, compania Sun Communications precizează că postul de televiziune Jurnal TV și Accent TV nu au fost excluse din grila sa de posturi TV. Canalele Jurnal TV și Accent TV, în continuare, se regăsesc în grila Sun Communications cu posturi TV Digitale.”

Deasemenea pe internet circulă diferite anunțuri ca oamenii să semneze o petiție pentru revenirea pe micile ecrane a celui mai echidistant post de televiziune cu cei mai onești jurnaliși. Mai mult ca atît, am privit că și pe bulevardul Ștefan cel Mare este instalat un cort, unde oamenii semnează pentru că așa vor și nu știu nu au nici o emisiune îndrăgidă de la Jurnal TV.  Dar eu mă întrebam, ce o să facă acum domnii de la Jurnal TV cu această petiție? Poate avioane de hîrtie?

Sergiu Mocanu, care e imaginea Jurnal TV, portavocea fondatorilor acestui Trust Media, frații Țopa, tot el, fostul consilier a fostului Președinte de țară, Vladimir Voronin, acuză jurnaliștii altor televiziuni de servilism politic, dar cum sunt prezentate știrile și majoritatea produselor Jurnal TV, cunoașteți și singuri. Dar eu nu-i acuz pe acești jurnaliști. Unii au intrat în jocul Țopilor și acum nu pot ieși, dar cînd vor găsi momentul potrivit vor urma calea foștilor lor colegi ce au plecat demult, alții sunt tineri și au nevoie de un post de muncă, iar alții pur și simplu sau lăsat manipulați și se pare că le place.

Acum mai interesant îmi este cum vor acționa Țopii în continuare. Mocanu trebuie în această seară să vorbească la televiziunea cu cea mai înaltă audiență și să spună oamenilor cum stau lucrurile. Ce vor născoci oare? Cum să țipi peste tot că li se închide Jurnalul, pe cînd nimic defapt nu s-a întîmplat. Declarația companiei SunCommunications o puteți găsi și citi în întregime aici.

P.S.
Sper că Sergiu Mocanu să informeze ambasada SUA, precum că Jurnal TV este în continuareîn grila principală de programe, nu de alta, dar se vor înrăutăți lucrurile prin orientul mijlociu.  😉

P.P.S.
Oamenii nu sunt indiferenți și semnează pentru că așa vor petiția Jurnal TV 😀

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole