„Din Inima Mea, Spre Inima Ta, Femeie!!!”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deci istoric vorbind, această sărbătoare a apărut ca o zi de solidaritate a femeilor în lupta pentru drepturi egale şi de emancipare. Iniţial s-a gîndit ca această zi să nu fie pur si simplu ziua femeilor, dar sărbatoarea pentru un anumit tip de femei, adică ziua femeilor revoluţionare.  Şi de aceea, în ţările, în care valul revoluţionar al începutul sec. al XX-lea s-a stins, celebrarea femeilor revoluţionare nu s-a lipit.  Dar în prezent,  investitul în el sens poate varia în mod semnificativ, chiar pînă la adordarea imaginii patriarhale a femeii.

Deci 8 Martie este practic singura zi cînd voi sunteţi de acord cu tot ceea ce vi se spune la adresa voastră.  Anume pe voi,  Doamne, Domnisoare,  se ţine viaţa pe acest pamînt. Voi sunteţi începutul nostru,  dar uneori si sfîrşitul.  Să ştiţi că intuiţia voastră bate încrederea noastră. Eu vă mulţumesc că existaţi şi vă doresc să aveţi parte de tot ce este mai bun în această viaţă.  Aceste lucruri sunt simple, dar mai importante decît cadourile pe care o sa vi le dăruim noi, bărbaţii. Aceste lucruri simple şi foarte foarte importante sunt:  fericirea, sănătatea şi iubirea nestinsă.

Şi voi femeilor la rîndul vostru în fiecare an trebuie să-i mulţumiţi nemtoaicei Clara Zetkin pentru ideea ei.

Inclusiv o mare zi de sărbătoare în această zi e pentru comercianţii de flori. 😉

FELICITĂRI ANTICIPAT LA MAME, BUNICI, STRĂBUNICI, FETIŢE, FETIŞOARE, DOMNIŢE, DOMNIŞOARE, DOAMNE, REGINE, PRINŢESE ETC…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Adrian Graur

Adrian Graur

Sunt Adrian Graur. M-am născut în Republica Moldova - ţara unde LUPTELE DE IDEI sunt transformate în conflicte şi confruntări, ţara unde FORMA GOALĂ este percepută ca un CONŢINUT PLIN, ţara "Nunţilor şi a Cumetriilor"....

Ultimele articole