Dacă ai votat DC ești dușman al poporului…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cred că toți ați vizionat știrea la ProTV că un bătrânel a murit pe stradă, iar un vorbitor de limba rusă spunea: Asta din cauza lui Chirtoacă …

Dacă stau să îi ascult pe toți am impresia că politicienii noștri într-adevăr sunt niște eroi cu puteri supranaturale cum am mai scris anterior într-un post .

În acele 5 zile petrecute recent în Chișinău, în discuțiile cu cunoscuții mei desigur că nu lipsea și subiectul alegerilor locale. Am aflat că Dorin Chirtoacă e vinovat de micșorarea bursei la studenți, deși el e primar ci nu ministru, că Dorin Chirtoacă e responsabil de mărirea prețului la combustibil, deși el e primar ci nu director ANRE sau ANPC, că Dorin Chirtoacă se face vinovat de embargoul impus de ruși, deși el e primar ci nu șef de laborator de expertiză. Toate cele rele întâmplate în ultimul timp erau puse în sarcina lui Dorin Chirtoacă. Iar când răspundeam că voi vota candidatul AIE mă făceau dușman al poporului. În ziua de luni cineva mi-a zis cu disprețuire „Tu ești vinovat că DC a câștigat, tu l-ai votat”.

Gata s-a schimbat paradigma. Dacă până acum votanții comuniștilor erau considerați dușmani, acum e invers, cei care votează partidele relativ democratice sunt băieții răi.

Eu zic să lăsăm divizarea aceasta în tabere, fronturi etc. Să ne construim împreună viitorul. Comuniștii au majoritatea în consiliul, primarul e din AIE. Va exista mereu o contraforță care să echilibreze. Dacă consilierii municipali din PCRM cât și din AIE sunt atât de patrioți și iubitori ai capitalei cum fredonau sub balcoanele cetățenilor în timpul campaniei electorale, atunci nu văd nici un obstacol în implementarea proiectelor sau deciziilor. Două forțe care mereu se vor ciocni va genera un rezultat bun. Consider că pentru un viitor prosper a unui oraș este mai benefic ca primarul și majoritatea din consiliul să facă parte din diferite baricade. Astfel nu este nevoie de nici un instrument extern de control sau care să exercite oarecare presiuni.

Fiecare pas făcut greșit de primar este penalizat de consiliul și în unele cazuri invers. Dacă unii mă consideră dușman al poporului din motiv că am votat DC, eu zic că ar fi mai bine să zică mulțumesc pentru că astfel va exista un echilibru. Dacă ar fi câștigat I. Dodon alegerile, atunci am fi uitat noi de proiecte inovaționale pentru Chișinău pentru că ar deține puterea absolută.

Să vedem ce ne așteaptă în următorii 4 ani…

Blog Dumitru Vicol

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii