D-ale antroponimiei: cazul Gârbu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deseori sunt luat în seamă, se pare că în bătaie de joc, atunci când vine vorba despre numele meu. Acei inşi, care pretind a le cunoaşte pe toate, neavând argumente la scrierile (postările) mele, se leagă de numele meu. Şi cred respectivii că pot care cumva să mă ofenseze. Deloc! Căci înţelepciunea filozofică (scuze de pleonasm) spune să nu cobori la nivelul potrivnicilor.

Dacă e să trec puţin la concret, este vorba despre acei indivizi care-mi schilodesc numele – din Gârbu în Hârbu. Ei consideră că dacă eu sunt şi mă declar român, ar trebui să-mi schimb şi numele. De parcă Gârbu n-ar fi un nume românesc. DEX-ul confirmă:

Prin urmare, d-lor “atotştiutori”, numele meu e cât se poate de românesc. Iar cât ţine de “gârboveala” mea, despre care, sunt sigur, veţi face haz în continuare, nu are nicio influenţă asupra articolelor scrise aici, inclusiv pe proadevar.md.

 

P.S. Numele nu face faptele. (Ion Heliade Radulescu)

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole