D-ale agramatismului: cazul Drochia TV

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ehhh, tare mai sunt buni moldovenii în ale agramatismului.

Şi, când vezi astfel de chestii în vorbirea (scrisul) lui nea Ion sau tanti Măriuca, mai treacă-meargă. Dar când asemenea “grozăvii” le vezi în instituţiile de cultură, apoi e mare jale, oameni buni.

D-apoi când mai sunt difuzate pe canalele tv sau site-urile oficiale ale acestora… Doamne fereşte!

Şi-n această ordine de idei, vin cu-n exemplu elocvent. Ieri, impulsionat de o ştire senzaţională, în care câţiva tineri specialişti din Drochia erau implicaţi într-un proiect de finanţare, venit din partea Poloniei, am accesat site-ul TV Drochia.

Of, Doamne, mai bine n-o făceam. Ai impresia că acolo încă-s sub talpa rusului. Câteva rubrici se dau în rusă, iar textele care însoţesc video-urile sunt pline de greşeli gramaticale (parcă au fost scrise în rusă şi traduse în google translate).

 Dar cel mai tare mi-a atras atenţia titlul (scris cu litere de-o şchioapă) de mai jos:ordenii de drept

ORDENII DE DREPT” !!!

Ş-apoi ne mai mirăm de perlele elevilor de la BAC…

 

P.S. După cele scrise mai sus, am o mare rugăminte – în caz că vedeţi (citiţi) vreo neghiobie (a)gramaticală scrisă pe acest blog, nu vă ruşinaţi s-o taxaţi… în cel mai dur mod!

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole