Cu ce se ”ocupă” Ambasada Moldovei în SUA

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.


Dacă există un brand moldovesc, ăsta ar fi OPERATIVITATEA!

”Abilitatea” instituțiilor moldovenești de a răspunde prompt la întrebările cetățenilor m-a uimit întotdeauna, iar Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Canada și Mexico evident, a respectat tradiția de a IGNORA TOTAL orice solicitare de informații.

Mi-am dat seama zilele astea, când am aplicat pentru o Viză de scurtă ședere în Canada, ca rezident al SUA. Am avut nevoie la un moment dat  informații cu privire la metoda de plată pentru viza canadiană ($75), dar și alte documente necesare, iar website-ul Oficiului de Imigrare din Canada m-a înștiințat că ar trebui să mă adresez reprezentanților țării de origine.

1. Am contactat inițial primul email care l-am zărit pe website: washington@mfa.md


Surpriză sau nu, emailul nici măcar nu era funcțional.

2. I-am sunat. După câteva beep-uri de așteptare, ”robotul” mi-a sugerat să sun între luni și vineri, între orele 14 și 16! Ce mai contează că  era miercuri, ora 15.40? Băieții și fetele s-au dus acasă mai devreme probabil, să nu piardă noul episod al ”America’s Next Top Model”.

3. Am sunat a doua oară și mi-a răspuns un domn, mi-a sugerat să-l contactez pe domnul consul prin email: nicolae.popa@mfa.md. Am trimis mesajul de două ori, însă nu am primit nici măcar azi răspuns.

4. Am sunat a doua zi, timpul mă presa enorm, pentru că procesul de aplicare e complicat și greoi – urma să trimit documentele necesare prin poștă, la Consulatul General al Canadei din Los Angeles. Am apelat ambele numere afișate pe website (plus vreo trei extensii), fără încetare timp de două ore (14-16). Am numărat aproape 19 încercări, lăsând și câteva mesaje pe robot. Același rezultat – NIMIC!

Bine că am un prieten care a plecat anul trecut în Canada, și m-a ajutat foarte mult, și bine că Google e mai operativ decât Ambasada Moldovei, reușind să obțin informația necesară, dar nu neapărat cea mai veridică. Urmează să văd dacă voi obține viza.

Vreau să ”mulțumesc” pe această cale Corpului Diplomatic al Ambasadei pentru ”promptitudinea” de care a dat dovadă, și mă întreb în același timp:

CU CE SE OCUPĂ AMBASADA? Vizitează monumente? Urmărea live alegerile? Urmărește NFL?  Sau ”Walking Dead”?

Sunt un pic răutăcios, dar aș vrea ca E.S. Igor MUNTEANU să abordeze această postare, dacă o va citi vreodată, ca pe o critică constructivă și să corecteze situația.

Catch Ya later….


Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii