Brainstorming. Il Capo di Tutti Capi (nu) pleacă!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Background memo: Acum două săptămâni, la diabolicul 13.13 (oare ce Il Consigliere a putut naşte aşa idee?), fără a ţine cont de profeţiile biblice, „neprihănitul” Filat a aruncat cu piatra în „păpuşarul” Plahotniuc, pe care îl acuză că obstrucţionează AIE (un fel de Cosa Nostra) şi îl vrea în afara organizaţiei.

Plahotniuc n-a căzut. A căzut AIE, care a suferit un stop cardiac şi în doar două zile a ajuns în comă profundă. Il Capo Crimini Voronin, un fost Capo di Tutti Capi, detronat cândva de „păpuşar” aplaudă şi simte momentul în care poate da lovitura fatală celor care l-au dat jos.

După slăbirea Cosa Nostra a înviat CNA-ul. Procuratura anticorupţie ridică de la Guvern saci cu bani şi… mafioţi! Il Capo Bastone Vicol, Il Consigliere Gudima, Il Contabile Bănăruc.

În presă apar înregistrări cu Il Caporegime Recean şi Il Capo Bastone Streleţ. Il Capo Bastone Bandiţchi e panicat.

Il Capo Crimini Lupu cere înlăturarea lui Il Capo di Tutti Capi Filat. Il Capo Crimini Ghimpu îl susţine, dar nu pe mult timp, optând în final pentru menţinerea Cosa Nostra şi Il Capo di Tutti Capi Filat.

8 din 10 oamenii paşnici nu mai vor AIE şi în general Cosa Nostra. Conform sondajelor cauza este sărăcia şi corupţia pe care o acuză în justiţie, poliţie, instituţii medicale, vamă, instituţiile de învăţământ, etc. Dar părerea lor nu mai contează.

Il Capo di Capi Re Timofti cere reanimarea urgentă a AIE (Cosa Nostra).

Soluţii? Capitulează sau nu Il Capo di Tutti Capi? Cine e mai puternic? Mafia, sau… Mafia?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole