Dacia între vis și realitate

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Anul 2016 s-a terminat c-am trist pentru piața auto, nu a înregistrat vînzările dorite, automobile sunt tot mai multe, pentru toate categoriile sociale.

Cunoaștem cu toții că Moldova a trecut prin sovietizare , cînd automobilul era un lux și acesta era acordat pentru persoane speciale cu statut special, și nu în varietate mare, doar VAZ, Volga. Mulți ani la rînd noi cu toții am fost înconjurați doar de ,Jiguli’ cea mai bună mașină pentru moldovean, iubită, dorită. Pînă a venit anul 1991, s-au deschis frontierele, și au năvălit ,inomărcile’, fel de fel, o varietate nebună.

Azi avem de toate, dar oricum există un lider, atît la numărul de unități, cît și la vînzări. Acest producător este ,Dacia’ – producție română cu investiție franceză. În Republica Moldova astfel de mașini sunt zeci de mii deja, companiile de taxi procură doar Dacia, oamenii cu venituri modeste la fel preferă Dacia, dar și cei cu venituri mai mari nu se dau într-o parte. După caracteristici acest automobil nu este de lux, nu este puternic, nu este de cursă, dar e tot mai apreciabil.

Pentru cei care iubesc cifrele, poate să fie important că după 1999, Renault a investit peste 600 mln de euro în modernizarea echipamentelor de producție ale Uzinelor Dacia din România. Dar pentru posesorii Dacia, e mai important că acest automobil produs la Pitești respectă aceleași standarte ca orice alt vehicul produs de Renault.

Comentarii