Vrei să fii milionar?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Recent, primarul Chirtoacă a fericit locuitorii urbei, anunțând că aceștia vor trebui să achite lunar cca 50 de lei pentru apa (ne)consumată, suplimentar la plata conform datelor contorului.

E o măsură nepopulară, dar necesară, – a zis primarul.

Vom face abstracție de legalitatea acestei decizii a primarului, pentru că orice modificare a tarifului se calculează de ANRE și se aprobă de CMC. Știm că primarul e tot atât de jurist, ca și economist. Principalul e că a fost restabilit adevărul istoric – vom achita diferența dintre contoarele lor și contoarele noastre.

Problema e, că ei controlează regulat contoarele noastre și noi trebuie să le verificăm tot atât de regulat contra plată în instituții abilitate de ei. Nu știm, dacă ei le verifică pe ale lor.

PRIME va lansa în curând un proiect nou (pentru Moldova, desigur) cu Dan Negru și anume – Vrei să fii milionar? Formula e simplă: dacă răspunzi la 15 întrebări – încasezi milionul.

Am și o sugestie pentru d-l Negru. Să-l invite la prima emisiune chiar pe primarul Chirtoacă.

Iată și întrebările pentru primar (în paranteze sunt răspunsurile corecte):

  1. Câte adrese sunt în Chișinău? (răspuns: cca 200 000).
  2. Care este diferența achitată suplimentar de chișinăuieni? (răspuns: 50 lei).
  3. Câți bani va încasa lunar Apă-Canal? (răspuns: 10 000 000 lei).
  4. Dar anual? (răspuns: 120 000 000 lei).
  5. Cum este posibil ca TOATE contoarele noastre, fără excepție, sunt permanent defecte și arată un consum mai mic? (răspuns: DA, este posibil!).
  6. Dacă ACC vrea contoare cu o exactitate mai mare, de ce nu le instalează pe cont propriu, cum a făcut-o Union Fenosa? (răspuns: NU!).
  7. Cât ne vor costa contoarele noi? (răspuns: 2 contoare x 300 lei x 200 000 adrese = 120 000 000 lei).
  8. Dacă insistați totuși că locuitorii capitalei trebuie să schimbe contoarele pe cont propriu, spuneți-ne măcar denumirea firmei pentru care faceți lobby? (răspuns: Sunteți un comunist mincinos!).

Ei, și așa mai departe. Ar fi un show extraordinar, care cu siguranță ar bate toate ratingurile.

P.S. Pentru cei cu spirit de observație. Răspunsurile la întrebările nr.4 și nr. 7 sunt identice. Ca cifre, dar și că le vom achita oricum noi. Puteți continua întrebările nr. 9 – 15.

Comentarii