Ţăranul şi embargoul

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Sunt năucit în ultimele zile de fenomenul embargoului rusesc. Atâtea ştiri, atâtea păreri, atâtea variante şi motive ce au dezlănţuit restricţiile estice.

Dar, eu fiind momentan la sat, în mijlocul ţăranilor, văd altfel situaţia. O văd din perspectiva acestor necăjiţi şi oropsiţi de munca unui întreg an. O văd în ochii lor trişti din cauza dezlănţuirii naturii şi neputinţei de a-şi strânge roada.

Ţăranul nu ştie ce înseamnă un embargou. El îl simte atunci când îşi duce strugurii la fabrică şi primeşte câţiva bănuţi alături de răspunsul – ruşii sunt de vină!

Sunt sigur că restricţiile astea vor dispărea în curând, iar fabricile îşi vor realiza producţia la preţuri maxime. Din păcate, ţăranul nu-şi va primi diferenţa.

Prin urmare, acest embargou pe cine afectează cel mai mult? Fabricile, monopoliştii sau guvernanţii? Eu zic că pe ţărani…

P.S. De ce acest embargou a fost impus exact în timpul strânsului roadei (vinul se realizează, de obicei, în iarnă-primăvară)?

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole