noii acționari MAIB acuză conducerea băncii că le încalcă drepturile

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Compania „Diarstamia Management” ce deține din primavăra acestui an 4,99 la sută din acțiunile  Moldova-Agroindbank (MAIB), a declarat azi în cadrul unei conferințe de presă că conducerea MAIB îi încalcă drepturile de acționar.

Reprezentantul companiei Vitalii Cebanu, spune că odată ce a devenit acționar se aștepta ca conducerea băncii să fie deschisă spre cooperare, dar cînd a mers într-acolo, nimeni nu a dorit să discute cu el. Mai mult ca atît, i s-au ignorat drepturile și cerințele legale în calitate sa de acționar. De un asemenea tratament au avut parte și ceilalți acționari, ceea ce ia determinat ulterior să solicite Băncii Naționale a Moldovei (BNM) convocarea de urgență a Adunării generale extraordinare a acționarilor MAIB, unde și-au propus să aleagă o nouă componență a Cosiliului Băncii, să decidă încetarea înainte de termen a împuternicirilor Președintelui Comitetului de Conducere al Băncii și respectiv alegerea Președintelui Comitetului de Conducere al Băncii.

Cebanu dă asigurări că acțiunile au fost procurate la preț de piață, legal și transparent. Procesul de achiziție a durat peste opt luni, perioadă în care atît cumpărătorul cît și vînzătorul au fost … citește mai mult pe blog

imagine: timpul.md

Comentarii