Leancă ne-a închis gura !!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

A închis-o celora care au criticat decizia guvernului de a da în concesionare Aeroportul Internaţional Chişinău (AIC). A închis-o odată cu publicarea contractului de concesionare.

Oare?!

Probabil, potrivit declaraţiei premierului Iurie Leancă, care a precizat că publicarea contractului are drept scop înlăturarea îndoielilor în privinţa beneficiilor pe care le va avea Republica Moldova în urma concesionării Aeroportului.

În plus, cică această decizie (de a publica textul contractului) va spulbera orice temei pentru a specula diverse aspecte ale acestui contract, atât de experţii independenţi, cât şi opoziţie.

După cum scriam ieri, opoziţia comunistă nu se va calma, măcar dacă li s-ar oferi şi “ciorna” contractului, căci pe respectivii îi interesează puterea şi banii, nu bunăstarea poporului. Cât ţine de experţii independenţi (şi bloggeri), aceştia vor taxa orice abatere de la parametrii contractului.

Publicarea acestui contract denotă o doză de transparenţă. Din el aflăm că “de pe urma concesiunii vor avea de câştigat companiile Low Cost, prin urmare – pasagerii simpli”. De asemenea, conform punctului 7 al contractului “Statul este asigurat din punct de vedere juridic împotriva neexecutării contractului prin amenzi şi garanţii bancare”.

Aşadar, teoretic – contractul de concesionare este foarte bine închegat, rămâne să vedem efectele practice.

În caz contrar, după cum spuneam mai sus, vom taxa orice abatere a noului patron, dar mai ales orice pasivitate a guvernului. Iar dacă acesta va ignora nemulţumirile noastre, îşi va pierde orice gram de credibilitate.

 Sau, în loc de concluzie, vorba unui înţelept – nu poţi pierde ce nu ai…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole