Jaful miliardului – testul maturității clasei politice de la Chișinău, care nu va schimba nimic în viața omului simplu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Prima undă de șoc, provocată de ”dispariția” miliardului de euro din sistemul financiar al Moldovei s-a subțiat și a mai pierdut din intensitate. Lumea s-a mai deprins cu prețul valutelor. A închis ochii la pierderile pe care le-a avut în zilele cînd valutele au săltat nemilos și la prețurile care au jucat “tănănica” în unison cu monedele străine.

Guvernarea face spume la gură căutînd vinovatul. Primul pătimit – Ilan Șor. Setos după funcții în consiliile directori ai companiilor cu renume, acum plătește prețul popularității dubioase. Percheziții, percheziții, percheziții. Eventuale arestări.

Doar că acțiunile guvernării se aseamănă mai mult cu fuga pe loc. Parcă și efort se depune, parcă se transpiră, parcă se lasă sensația mișcării continuie. Doar că rezultate nu sunt.

Posibil se va mai trage de timp pînă la sărbătorile Sfinte, după care, poporul nu va mai avea nevoie de “capul” vinovatului.

Doar că replicile “seismului” financiar vor continua indiferent de efortul depus de autorități. Deficit la buget, rețineri de salarii, scumpirile banilor din credite, scumpiri în lanț, “înghețarea” consumului etc. Sunt doar cîteva din ele.

Aici, “capul” lui Ilan Șor, sau a altor oficiali (lideri de partid sau șefi de la BNM) nu vor putea influiența în nici un fel realitatea.

Legile pieței, ca și legile naturii, nu pot fi omise prin intermediul “pilelor” în instanțele superioare!

 

 

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole