Eu vara nu dorm! De ce?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De ce interpreta Loreen, poate?! În topul cel or mai ascultate melodii de vară, reprezentanta Suediei, la finala Eurovision, Loreen, cu piesa Euphoria, ocupă locul II. De ce? Fiindcă, deși au trecut cca 7 săptămâni de la acest show, din Azerbaidjan, ea mai este în top, însă alții, la fel, nu dorm vara… Este vorba de românii Connect – R și Smiley.

Mai întâi, puțină istorie, până a ajunge la muzică, din simplu motiv, că la 6 iulie este ziua Drapelului Suedez. Regatul Suediei a devenit putere europeana în sec. XVII și cuprindea Finlanda, o parte din statele baltice moderne, porțiuni din nordul Germaniei, Poloniei si din vestul Rusiei. Pe parcursul următorilor 300 de ani, o bună parte din aceste teritorii au fost cedate altor state și structure interstatale. Dupa cel de-al Doilea Război Mondial, Suedia, fiind un stat neutru, s-a implicat în mod substanțial în organizații internationale, în special Organizația Natiunilor Unite. În 1995, Suedia a devenit membra a Uniunii Europene. Cu o populație de peste 9.000.000 oameni, acest stat se poziționează ca fiind unul conservator, dar totodată, profund transparent în administratrea relațiilor publice. La scară mondială, Suedia deține locul 7 privind producerea de cherestea, locul 5 la producerea mobilei și locul 3 privind exportul de muzică! Astfel Loreen poate… și, este în euforie… Să mai amintim, că legendara formație „ABBA”, e de-acolo, de asemenea „Ace of Bose”, ei și Alfred Nobel tot e suiedez… Acum despre muzică: În urma monitorizării, în timp real, a majorității posturilor de radio din Republica Moldova, situația, privind cele mai difuzate piese, stă în felul următor, (2 topuri în dependență de producția muzicală – / autohtonă și straină/):

I. Topul Național:

II. Topul pieselor internaționale:

Astfel, vedem că locul III, detinut de Suedia, privind exportul muzical în lume, poate fi deturnat de către România, care pretinde acum, că ar fi a 5-ea țară din lume după export muzical, primele două fiind SUA și Regatul Unit al MB.

Și, deoarece lumea vara nu doarme, ar putea calcula  usor ce loc ocupă Republica Moldova, referitor la exportul producției muzicale.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii