Efectele crizei economice asupra Republicii Moldova.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cercetarea şi analiza clarifică imagini ale argumentelor utilizate în mod obişnuit în legătură cu problemele politice. Cu toţii, însă, analizăm evenimentele politice, adesea chiar pe cele care ne afectează direct. În acest studiu analitic am formulat niște întrebări empirice și corelații între acestea (detalii în studiu). Îmi asum toate datele și redactarea proiectului precum voi respecta și criticile dumneavoastră, desigur, dacă vor fi constructive.

Criza economică mondială este o realitate tangibilă. Republica Moldova este afectată de criză, caracterizată prin creştere a şomajului şi creştere a inflaţiei. Vorbind de criza mondială am în vedere două tipuri de crize: financiară şi economică. Criza financiară este funcţionarea băncilor, accesul la credite, re-creditări. iar criza economică ţine de stagnarea sau scăderea producţiei industriale, a serviciilor, exporturilor. În lipsa accesului la credite şi investiţii străine, criza financiară s-a transformat în criza economică, industria, serviciile, exporturile, importurile au început să scadă în majoritatea statelor europene. În acest context, Republica Moldova, a fost afectată direct, mai întâi de criza financiară, după aceasta de criza economică mondială. Dar să observăm și nivelul profitului şi a cheltuielilor cetăţenilor.

Efectele crizei economice asupra Republicii Moldova.

Comentarii

Roman Cernelea

Roman Cernelea

Blogger, activist, freelancer, student în anul III la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, România, facultatea de Științe Politice, ex-vicepreședinte la Asociația Tinerilor Basarabeni din Iași. Îmi place să mă implic în proiecte care se merită. I...

Ultimele articole