Cosa Nostra şi granturile europene, sau agricultorul Vlad Filat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Luni scriam despre intenţia lui Vlad Filat de a FURA cu ajutorul ministrului Vasile Bumacov cele 38 milioane de euro acordate Moldovei de UE pentru pregătirea implementării proiectului EMPARD. Iată că astăzi investigaţia jurnalistică a celor de la realitatea.md a confirmat ce am scris.

BabutaVlad Filat, care a pus deja mâna pe nu mai puţin de 4 mii de hectare de terenuri arabile în raioanele Căuşeni, Anenii Noi, Rezina etc. a şi aplicat la Ministerul Agriculturii pentru a obţine subvenţiile din fondurile europene. Desigur, n-a făcut-o personal, ci tradiţional printr-o persoană interpusă, nepotul său Vladimir (Doamne fereşte, încă unul!) Rusu, care e nimeni altul decât fiul naşului de cununie nr.2 al lui Filat.

Acum nu ştiu cum voi, dar eu sunt sigur că cererea lui Vlad Fi..Rusu va fi acceptată de Ministerul Agriculturii, în detrimentul cererilor depuse de către „ceilalţi” ţărani moldoveni, muritori de rând. Aşa e la MallDova. Există agricultori. Şi există agricultori-agricultori! Ţărani-ţărani!

Nouă nu ne rămâne decât să privim, ca şi sărmana bătrânică de la ţară aceste JAVRE din clanul Filat în ochi şi cred că fiecare din noi va găsi câte 15 grame de salivă pentru mutrele celor doi… Oare pentru câte Porsche Cayenne le vor ajunge celor doi „ţărani”, cu mâinile trudite, cele 38 milioane de euro???

P.S. CURÂND voi reveni, cu dezvăluirea unei noi scheme de furt din fondurile europene a clanului Filat, pusă în aplicare la FISM, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, finanţat de Guvernul Germaniei. Veţi înţelege uşor de ce Filat s-a băgat din răsputeri în funcţia de preşedinte de onoare al Fondului. Pfff… Onoare! Cum sună!

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole