Bărbați, alinierea la dreapta!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu-ș cum parcă s-a întins criza asta mondială. Și în urma ei observ tot mai evident femenizarea bărbaților. Ca efect, femeile sunt pe cale să preia conducerea celor mai importante instituții financiare mondiale. După ce în luna mai, directorul Fondului Monetar Internațional Dominique Strauss-Kahn a fost de invinuit de tentativa de viol a unei cameriste din hotelul unde era cazat, Christine Lagarde, mi­nistrul francez de Finante, este funcția de director al Fondului Monetar Internațional. Membrii Consiliului de Administraţie al Fondului Monetar Internaţional vor decide azi, 28 iunie,  cine va fi noul şef al instituţiei.

Cine este Christine Lagarde:

  • Pentru modul in care a gestionat criza financiara a fost declarata de „Financial Times“ in 2009 cel mai bun ministru de finante din zona euro.
  • A fost prima femeie care a condus prestigiosul cabinet international de avo­catura Baker&McKenzie.
  • „La summiturile internationale, ea este considerata un fel de rock-star”, comenta Kenneth S. Rogoff, fostul economist-sef al RMI.
  • Omologul ei britanic, George Osborne, a catalogat-o drept „un veritabil lider de talie mondiala”.
  • Nu a lucrat niciodata la FMI sau in cadrul altei institutii internationale.

În afară de FMI, care a rămas decapitat, în 2012 și Banca Modială urmează să-și aleagă un nou președinte.  Acest post se pare a fi rîvnit de Hillary Clinton, scrie presa internațională. Potrivit surselor Reuters, Obama ar fi de acord cu nominalizarea doamnei Clinton pentru șefia instituției financiare. Odata nominalizata pentru acest post, Hillary ar trebui sa obtina aprobarea celor 187 de state membre ale Băncii Mondiale.
In ciuda zvonurilor, insa, Philippe Reines, purtator de cuvant al secretarului de stat american, a dezmintit intentia acesteia. „Hillary Clinton nu a avut nicio conversatie pe aceasta tema cu presedintele Obama. Nu este deloc interesata de aceasta functie si, daca i s-ar propune, ar refuza-o”, a spus oficialul american.

Petru Hillary Clinton cred că nu este nevoie să fac o prezentare.

Așa că, scumpii noștri bărbați, alinierea la dreapta! 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii