„atacurile raider” se țin scai de Moldova-Agroindbank. noii acționari cer demisia Nataliei Vrabie

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În perioada martie -mai 2013 au avut loc mai multe tranzacții cu acțiunile Moldova Agroindbank (MAIB). Potrivit Băncii Naționale a Moldovei (BNM), şapte persoane juridice străine, înregistrate în Cipru, Letonia şi Marea Britanie, au realizat tranzacții de achiziţionare a acţiunilor emise de MAIB, fiecare dobîndind astfel câte o cotă de participare mai mică de 5 la sută din capitalul social al băncii. Cumulativ, acestea au obținut o cotă de participare de 30,23% în capitalul social al BC „Moldova-Agroindbank” S.A.

La 21 mai 2013, șase dintre cei șapte noi acționari, expediază BNM-ului o scrisoare prin care solicită convocarea de urgență a Adunării generale extraordinare a acționarilor MAIB cu includerea pe ordinea de zi a umătoarelor chestiuni:

1. Alegerea unei noi componențe a Cosiliului Băncii;

2. Încetarea înainte de termen a împuternicirilor Președintelui Comitetului de Conducere al Băncii;

3. Alegerea Președintelui Comitetului de Conducere al Băncii.

Scrisoarea a fost semnată de directorul „Altell Impex LTD” Oleksii Galkin, directorul „SIA Dilnoro Group” Anatolii Mykosianchyk, de Vitalii Cheban reprezentantul „Diarstamia management limited”, reprezentantul „Nutzen Limited” – Vitali Glushchenco, directorul „Sempaitrading LTD”- Oleksandr Kaftan și directorul „Volmark Trade LTD” – Oleksandr Shyrobokov.

Acest lucru nu a plăcut administrației băncii și este lesne de înțeles de ce. Nimeni nu se desparte ușor de fotoliul de conducător. Motivul invocat de semnatarii scrisorii de a o demite pe președinta băncii Natalia Vrabie este  vîrsta înaintată a acesteia.

Așa dar, ca un contra atac, conducerea băncii emite un comunict de presă prin care califică tranzacțiile date drept acţiuni frauduloase din partea unui grup de persoane care acţionează concertat cu implicarea și susținerea unor … citește mai mult pe blog

imagine: jurnal.md

Comentarii