Actuala guvernare a dublat numărul milionarilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri, la un pahar de vorbă, taică-meu mă întreabă:
– Cam câţi milionari sunt în Moldova?
– În lei sau în euro? – mă grăbesc eu să continui discuţia.
– Da nu contează! – mi-o taie dânsul.
– Apoi în lei cred că sunt vreo câteva sute sau chiar mii, căci oricine are circa 60 mii euro, e deja milionar în lei. Iar moldovenii care au stat cel puţin vreo 10 ani prin Europa, la sigur au adunat banii ăştia.

Şi ca să vezi, parcă m-au auzit cei de la Adevărul, care de dimineaţă au publicat un articolaş cu milionarii din sărăcuţa noastră ţară.

Cică, oficial, sunt vreo 243 de cetăţeni moldoveni care au declarat anul trecut venituri peste un milion de lei.

Ei, dar după cum cunoaştem noi destul de bine despre sinceritatea, şi onestitatea, şi responsabilitatea moldovenilor, apoi la sigur sunt mult mai mulţi.

Şi cu această completare vine acel studiu realizat de banca elveţiană, care indică că circa 2700 de moldoveni au avere peste 1 000 000 de lei.

Mă rog, există acea discrepanţă între avere şi venitul anual, dar oricum, finalmente, există câteva mii cu averi de peste un milion.

În continuare, aş vrea să precizez un lucru, rezultat din datele Fiscului şi indicat în titlul acestei postări. Şi anume, începând cu 2009, anul în care la guvernare au ajuns alianţele pro-europene, numărul milionarilor din Moldova s-a dublat.

Acum mă-ntreb:
a) Până-n 2009 comuniştii erau cei care puneau beţe-n roate oamenilor de a se îmbogăţi?
sau
b) După 2009 actualii guvernanţi au dat undă verde (sau albastră) acoliţilor lor de a se îmbogăţi?

Cum n-ai da, un lucru este îmbucurător – că există câteva sute care au obrazul de a-şi declara veniturile.
Sau poate că le place să se laude?!

Într-un final, nu ne rămâne decât să-i rugăm (poate implorăm) pe cei de la Fisc să prezintă şi numele milionarilor, nu de alta, dar să nu există dubii că 90 % din aceştia fac parte din guvernare.

 

P.S. Pe-al nostru picior de plai, există mulţi milionari…

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole