Vă mulțumim!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pentru câteva zile Chișinăul a fost gazda unui grandios eveniment european: Consiliul EDS. Tineri din 24 de țări au venit în Republica Moldova pentru a gusta din vinurile și merele noastre și pentru spune foarte clar că partenerii lor din Moldova sunt tinerii din PLDM. Lecția pe care am învățat-o eu la acest eveniment este că membrii de partid și tinerii din orice formațiune politică sunt două fețe ale aceleași monede. Chiar dacă avem viziuni diferite asupra multor subiecte, ceea ce ne unește este mult mai puternic decât ceea ce ne diferențiază.

Vedeți câteva fotografii de la Forumul Internațional „Tinerii crează oportunități pentru Europa” și câteva comentarii relevante. Consiliul EDS a fost deschis pe 24 septembrie, iar primul invitat a fostul șeful delegației UE în Republica Moldova.

Pirkka Tapiola

Mi-a plăcut istorioara spusă de domnia sa: „Uniunea Europeană vă dă bani, doar că acești bani trebuie folosiți eficient și chizbuit. Aveți libertatea să-i folosiți așa cum credeți de cuviință. Dacă voi, statul Republica Moldova, folosiți banii UE pentru a face o mare petrecere și după aceasta petrecăreții cu dureri de cap și stomac vor cere bani pentru medicamente să nu vă așteptați ca UE să răspundă pozitiv la așa ceva.” Simplu, nu?

Iurie Leancă

L-am întrebat pe Iurie Leancă de ce îl susține pe Victor Ponta pentru prezidențialele din România. Premierul a fost ușor deranjat de întrebare, dar a spus că ar fi ciudat dacă nu o adresam. Prim-vicepreședintele PLDM ne-a spus că situația din această regiune a Europei ne impune să fim mai aproape de conceptul „realpolitik”. Ne-a explicat că relațiile dintre Republica Moldova și România n-au fost niciodată mai bune și că-și asumă toate consecințele ce rezultă din susținerea celui care ar putea câștiga președinția României. De principiu, are dreptate.

Vlad Filat

Colegii din EDS au rămas impresionați de energia degajată de Președintele PLDM. Filat le-a vorbit despre oportunitățile pe care le are Republica Moldova odată cu Acordul de Asociere și a spus că următorul nostru angajament politic este aderarea la Uniunea Europeană, în pofida scepticismului caracteristic multor moldoveni. Remember: micul trafic la frontieră, regimul fără de vize și ratificarea recentă a Acordului de Asociere. „Vom deveni membri cu drepturi depline în Uniunea Europeană” a spus Filat!

articol complet pe dancaranfil.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii