Traian Băsescu legat de Unire: Cereți și o vom Face!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată ce a răspuns Traian Băsescu la întrebarea cheie:

Elena Podoleanu: Atât dumneavoastră, cât şi alţi oficiali europeni aţi spus că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană ar putea fi în 10-15 ani. Cred eu, ca şi tânăr, că e prea mult şi dat fiind faptul că suntem români cum priviţi dumneavoastră posibilitatea: Mai întâi ne Unim şi după aceea suntem în Uniunea Europeană! Vă mulţumesc!

Traian Băsescu: Domnişoară, Cereţi-o şi o vom face.

 

Deci totul depinde de noi.

Președintele României a tăiat prin această afirmație orice urmă de îndoială. Nu depinde de București ci totul stă în mâna moldovenilor care trebuie să ceară acest lucru. România nu este Rusia  să ofere fără a i se cere. România nu eliberează decât atunci când nu i se cere.

Să nu uităm că afirmația a fost făcută în mod oficial, în cadrul unei vizite oficiale, în calitatea sa de președinte al României. Dacă întrebarea pare întâmplătoare cu siguranță răspunsul nu este unul întâmplător și seamănă izbitor cu poziția verticală a ministrului român de externe(Titus Corlățean) la Moscova de acum câteva zile.

Este bine să astfel de poziții directe au trecut de la nivelul parlamentarilor români la unul superior, de reprezentare externă. Acest om care a spus DA ne reprezintă interesele pe plan mondial indiferent dacă statul se numește România sau Republica Moldova. Poziția lui a fost clară- noi vă vrem, mai rămâne voi să vreți… nu ne grăbim, avem răbdare.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole