ȘOCANT! Cele mai înfricoșătoare cratere apărute pe Pămînt !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pămîntul se transformă continuu. Seacă lacuri, rîuri, se activează noi vulcani. Printre fenomenele cele mai înfricoșătoare însă se numără craterele ori gropile care apar din senin, uneori chiar și în mijlocul orașelor !

Conform MSNBC, aceste cratere sunt cauzate de multe ori inclusiv de furtuni violente care au loc în anumite regiuni ale planetei noastre. Așa dar, în urma furtunii torențiale din noaptea trecută, azi, în centrul Chișinăului, la intersecţia dintre străzile Bănulescu Bodoni şi Kogălniceanu a apărut un imens crater. Groapa care a apărut în mod inexplicabil, are o adîncime de peste un metru şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 5-6 metri!

Autoritățile municipale au dat ordin să fie îngrădită zona și au îndemnat locuitorii să evite circulația pe acest segment de drum.

Chișinăul nu este singura metropolă în care au apărut astfel de cratere.  Astfel, o gaură imensa a apărut și în Guatemala City, ea fiind creată la fel de o furtună tropicală, denumită de autorități, Agatha. Totul s-a întîmplat în anul 2010.  Lucrările de reparație a drumului continuă !

Salvatorii încearcă să salveze oamenii prinși în această gaura care s-a format pe un șantier din Sao Paulo, Brazilia, în anul 2007. Adîncimea ei era de 40 de metri, în jur fiind declanșată o alunecare de teren.

Un locuitor din Daichengqiao, China, privește cum pămîntul s-a scufundat creînd o structură cu o adîncime de 50 m și un diametru de 150 m. Astfel 20 de case au fost distruse în 2010, atunci cînd dezastrul s-a produs.


În Richmond, Vancouver (SUA), furtuna tropicală Gaston a produs numeroase pagube materiale și a ucis cel puțin cinci oameni. Un întreg cartier istoric al orașului a fost distrus.

Mai pe scurt astfel de exemple, cînd furtunile torențiale au creat adevărate cratere în pămînt sunt foarte multe și întîlnite practic în orice colț al lumii. Putem spune că noi am avut noroc de această dată. Am scăpat fără prea multe pagube materiale și din fericire fără pierderi de veți omenești. Sperăm că în următoarele săptămîni autorităţile municipale să găsească banii necesari pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie, astfel încît circulaţia rutieră în zonă să se desfăşoare în mod normal.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole