Scrânciobul care îi clatină pe Chirtoacă și platforma DA

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mai nou, azi, am aflat că cei care păzesc restul din ce a mai rămas din așa numitul orășel al libertății dictează legea în Piața Marii Adunări Naționale. Chiar sub nasul Guvernului, aceștia decid de unii singuri cine poate desfășura afaceri lângă ei și cine este indizerabil. Primarul Chirtoacă a declarat că, inițial, s-a vrut patinoar în PMAN, doar că paznicii din corturi au preferat carusele defecte, care după cum bine știți, au și rănit cel puțin două tinere.

De ispravele combatanților platformei DA am mai auzit. Am văzut că le place să bea vodcă prin localuri și sar la bătaie când chelnerul le aduce nota, am văzut că ne-au furat Ziua Vinului dar și sărbătorile de iarnă…etc. Cu toate aceste, pe mine, ca și om cu viză de reședință în Chișinău, mă deranjează atitudinea primarului. Dorin Chirtoacă a ajuns să se consulte cu paznicii din PMAN, ori de câte ori decide să instaleze sau să demonteze ceva în principala piață din țară. Bine, m-a convins că e adeptul normelor democratice, dar vreu să-l rog să nu o mai facă în detrimentul confortului și securității mele.

Știm că lui Dorin Chirtoacă îi plac show-urile. Sunt sigur că dacă ar fi avut un copil mic, l-ar fi dus măcar într-un weekend la caruselul din PMAN. Cum ar fi reacționat dacă i de întâmpla ceva? La fel se consulta cu platforma DA? Mă îndoiesc. Trebuia să avem victime ca să ne dăm seama că am adus în centrul orașului o bombă cu ceas.

Tot acum ne-am prins că NIMENI nu verfică starea caruselelor. NIMENI nu verifică tehnica securtății, durabilitatea acestor mașini de distracții. A recunoscut-o chiar o șefă de direcție, care a spus că autorizația pentru parcurile de distracție sunt eliberate în baza unei cereri. Vă imaginați? Este suficient să ceri și ți se dă. Nimeni nu vine să verifice ce fel de aparate vrei să instalezi, niciun inspector nu verifică dacă nu cumva vreai să scoți bani oameni fără să le asiguri condiții minime de securitate. Și când te gândești că acesta nu e unicul afacerist care ne distrează copiii.

Azi, procuratura anunță că va investiga sub aspect penal activitatea ilegală a firmei care a instalat caruselele în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Dar ce va fi mâine? Iarăși ne trezim post-factum. Incredibil, avem carusele dar nu și oameni care ar trebui să le verifice. E la fel de grav cum ai avea o mașină, dar nu ai grijă să o întreții, pentru simplu motiv că nu știi de ce are nevoie.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole