Rusia nu va aduce elicoptere în Transnistria şi nici nu există o declaraţie oficială în acest sens!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu există nici o declaraţie oficială a Rusiei cu privire la dorinţa acesteia de a trimite elicoptere militare în Transnistria.  

Există binenţeles tot felul de personaje de la Tiraspol care confirmă astfel de lucruri, există tot felul de foşti senili de pe la Moscova care confirmă acest lucru, dar nici un oficial nu confirmă dintr-o poziţie oficială acest lucru. Teroriştii suferă că nimeni nu îi mai bagă în seamă şi importanţa lor este în mod corect minimalizată. Teritoriul de dincolo de Nistru nu este nici buricul pământului şi nici măcar al Europei.

Rusia nu are în interes de a aduce aici elicoptere militare deoarece NATO a garantat securitatea Republicii Moldova pe baza acordurilor încheiate. Doar la simpla solicitare a teroriştilor transnistreni nu se pot aduce echipamente de luptă- e nevoie de avizul partenerilor NATO ori o sfidare a acestora va fi privită ca o agresiune directă.

Putin ţine Rusia cu banii Europei şi ai NATO iar Obama şi Merkel s-au săturat de circul de la Moscova. Să stai cu mâna întinsă şi tot tu să pui condiţii nu este o soluţie. Dacă partenerii europeni şi americani manifestă respect ar trebui şi Putin să facă acelaşi lucru şi eu cred că îl face.

Lui Putin i s-a recomandat să stea în banca lui dacă vrea să mai prindă finalul de mandat deoarece un altul nu va mai prinde.

Dacă pe Nistru vor ajunge elicoptere militare atunci cu siguranţă vor fi acolo dinainte şi echipamente NATO ca să le aştepte.

NATO nu e Georgia să fie impresionată de câteva tancuri poluatoare şi semifuncţionale.

Ucraina nu-i va permite Rusiei sa introduca in Transnistria elicoptere militare fara acceptul ChisinauluiDeclaratia apartine sefului diplomatiei ucrainene,Andrei Desita, care detine si functia de presedinte in exercitiu al OSCE. Potrivit lui Desita, Rusia poate acorda regiunii separatiste doar sprijin financiar. El a precizat ca o eventuala incarcatura militara va putea traversa teritoriul Ucrainei doar daca Moscova si Chisinaul vor ajunge la o intelegere in acest sens.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole