Republica Moldova a cerut ajutorul Armatei Române

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Așa cum este de altfel și normal, atunci când apar probleme, Armata Republicii Moldova cere ajutorul Armatei statului Român.

Între cele două ministere există un acord de cooperare militară care a deschis posibilitatea intensificării legăturilor între cele două maluri ale Prutului.

Armata Republicii Moldova, adică cea de-a doua armată a poporului român,  a cerut ajutorul armatei statului România în evaluarea armamentului uzat și restructurării cadrelor militare.

De asemenea, pe baza unui acord încheiat între cele două entități militare, Armata Română va antrena peste 30 de militari din Republica Moldova în unitățile de învățământ din România.

Prima sesiune de pregătire este pentru piloții de la Academia Forțelor Aeriene .

Peste alte două luni un pluton de artilerie din Republica Moldova va sosi în România  unde va avea loc o instrucție comună în poligon pentru ca soldații români de dincolo de Prut să se obișnuiască cu tehnica militară la standarde NATO și care va urma a acoperi și spațiul de la Est de Prut.

În acest moment 57 de cadre de conducere superioară din cadrul Armatei celui de al doilea stat românesc au absolvit  Universitatea Națională de Apărare din București, deci vorbim de grade militare echivalente cu exigențele NATO.

Toate aceste proiecte sunt absolut necesare deoarece vorbim de un spațiu național comun, care în curând va deveni în mod oficial și unitar.

Dacă după 1918 Unirea a trebuit să fie construită, de această dată este timp pentru a construi o Unire înainte de împlinirea ei faptică, astfel încât decalajele să fie practic inexistente.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole