Punctele de control Înseamnă de fapt un Embargo împotriva Transnistriei!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Instalarea unor puncte de control la limita dintre Republica Moldova liberă și cea ocupată de armată rusă, înseamnă de fapt dispariția privilegiilor administrației ilegale de dincolo de Prut. 

Este vorba de inițierea unei forma de embargo care are drept scop introducerea oficială de sancțiuni.

Deși acest lucru ar fi trebuit făcut cu mult timp înainte, măsura va avea efecte negative asupra administrației ilegale prin restrângerea drepturilor  în concordanță, de ce să nu o spunem direct, cu dorințele acelei populații ne-favorabile statului Republica Moldova.

Impunerea de sancțiuni Transnistriei reprezintă o formă modernă și democratică de a pune presiune, fără a se utiliza mijloace militare de forță. Ea este o măsură recomandată pentru subminarea din interior a regimurilor.

Efectele acestor puncte de control se vor vedea imediat deoarece toate activitățile ilegale care se petreceau până acum pe teritoriul Transnistriei se vor limita la nivelul acesteia fără a mai putea fi exportate.

Punctele de control vor avea ca efect imediat distrugerea economică a regiunii prin izolarea completă a acesteia. Dacă Ucraina va semna documente importante la Vilnius(și e de așteptat) același lucru se va întâmpla și pe granița cu acest stat.

Cum va reuși Transnistria să treacă de această grea încercare? Nu va reuși și cel mai probabil situația nefastă a cetățenilor va determina o rupere din interior a regimului de ocupație.

Instalarea acestor puncte de control reprezintă un atu pentru companiile care își plătesc impozitele către statul Republica Moldova, deoarece ele nu vor mai beneficia de concurența ilegală a companiilor din Estul Republicii și a traficului făcut prin această regiune.

În consecință, Salut verticalitatea guvernului de la Chișinău care a făcut ceea ce de mult trebuia făcut: ruperea relațiilor cu regimul ilegal și impunerea de restricții.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole