Problemele din Chișinău vor dispărea odată cu alegerea altui Primar General

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

,,Chirtoacă-i di jinî,, nu este  doar o glumă care a apărut pe internet  și s-a răspîndit în societate, dar reprezintă în sine  neîncrederea acordată de către cetățenii Chișinăului, actualului primar. Ca urmare a incompetenței totale în ceea ce privește gestiunea orașului, Chișinăul la moment a ajuns să se confrunte cu probleme pe care nu le avea nici 10 ani în urmă.

Dar, despre ce să vorbim dacă și în satul lui de baștină, Colonița, oamenii nu au susținut candidatul Partidului Liberal la funcția de Primar, fotoliul revenind candidatului din partea Partidului Liberal Democrat. Probabil, atît de ,,mare,, este încrederea în clanul Ghimpu-Chirtoacă din partea celor cu care au copilărit și învățat o bună parte a vieții. Cel mai interesant este și faptul că în Consiliul sătesc Colonița au nimerit doar 3 liberali din 13 fotolii disponibile.  P.s. clar că după alegeri au reușit să ademenească de partea sa și alți 4 consilieri, probabil să nu rîdă lumea.

Apropo, fiind,  în vizită în satul Colonița nu mi-a fost mare mirarea cînd în spatele Consiliului am văzut o mare gunoiște.

 

Și, deci să mă întorc la subiect, voi analiza pe scurt așa-zisele reușite ale guvernării lui Chirtoacă  în mun. Chișinău:

  • Drumurile cît nu s-ar repara tot se strică întruna – aici două variante : ori materialele de construcții sunt necalitative ori ca deobicei banii pentru aceste materiale se alocă dar rămîn în buzunare funcționarilor. Zilele trecute circulînd pe strada Muncești am atestat faptul că și aceasta deja are fisuri iar prin părți este crăpată (porțiunea de drum după podul de la Salcîmilor).
  • Schimbarea traseelor microbuselor rutiere – în scopul, cum declara Chirtoacă, de a elibera traficul pe arterele centrale ale capitalei. Ce avem la moment? Ambuteiaje de două ori mai mari decît erau în perioada cînd microbusele circulau prin Centru și străzile principale.
  • Procurarea troleibuzelor noi – Practic de două ori pe săptămînă văd cîte unul stricat. Și nu este asta cea mai mare problemă. Problema o constituie faptul că aceste mijloace de transport au fost procurate ÎN CREDIT. În rezultat, noi încă vreo zece ani vom munci pentru a ne răsplăti pentru acestea.
  • Practic, ultima ,,reușită,, este și faptul că cetățenii sunt obligați să achite nu doar pentru apa care o consumă, ci și pentru pierderile ce au loc în rețea.  Ca argument D-ul Primar invocă precum că nu este vina sa, ci a Parlamentului care a adoptat Legea  303 privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare. D-le Primar, vă aduc aminte că aceasta fusese votată inclusiv și de deputații liberali.

Ei da’ trebuie de îi înțeles și pe ei, ,,săracii deputați,, deoarece această Lege era votată pe 13 decembrie în ajunul sărbătorilor de iarnă, vroiau și ei nițică odihnă după o sesiune dificilă. ( care a durat doar vreo 2 luni , din cîte îmi amintesc, dat fiind faptul că deputații au stat în concediul de vară vreo două luni și ceva. Ei, da’  ei au lucrat, cum spun înșiși, ÎN TERITORIU.

  • Urnele de gunoi puse în centrul orașului, care în scurt timp ba au ars, ba au fost stricate – Rezultatul – au fost scoase. Oare nu s-au putut pune urne de metal precum în Iași.
  • Stațiile de troleibuze noi –care acum au ajuns în stare dezastruoasă fiind stricate și vandalizate de oameni. Oare nu era mai simplu de construit astfel de stații precum în Centrul orașului Iași România. Cu siguranță mai puține probleme erau.

etc. etc. etc.

 

În rezultat ce avem? 8 ani de zile un ,, Primar tînăr, o capitală europeană?! ,,

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Maxim Braila

Maxim Braila

Student la facultatea de Drept USM , anul III. Din adolescenţă am participat la diverse proiecte, care au contribuit substanţial la formarea mea. Îmi plac provocările, şi mereu sunt gata să trec peste ele. În timpul liber îmi place să călătoresc prin...

Ultimele articole