Platforma eu.chisinau.md, soluția pentru rezolvarea problemelor din oraș

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Undeva în 2015, la o emisiune la postul de telviziune PRIME, mă certam cu primarul Capitalei de la acea dată și îi reproșam că oamenii nu au unde să sune, nu au unde să se plângpă, nu au cum să raporteze o problemă în Chișinău.

5 ani mai târziu, în 2020, primăria a descoperit că are internet și cu ajutorul celor de la Simpals, au făcut platforma eu.chisinau.md
Platforma este de fapt un tool în care oamenii pot reclama probleme. Chiar s-a dat un comunicat de presă cu privire la această modalitate de a contacta primăria. Și problemele puse acolo chiar se rezolvă.
Cineva a raportat că pe strada Vasile Lupu lipsește iluminatul public. A fost refăcut iluminatul public și am descoperit cu uimire intersecția de la Vasile Lupu cu strada Constituției că are curent electric. WOW! Minune.

Dar din februarie nimeni nu a mai pus nimic acolo, nu că n-ar fi probleme, dar nu știe lumea să le pună acolo. Află acum: eu.chisinau.md

Este interesant de fapt de văzut ce se întâmplă cu aceste probleme după ce se pun pe platformă. Le vede cineva, răspunde cineva de ele? Dacă nu, nu e nicio problemă, ne apucăm noi să stăm cu ochii pe primărie și să le amintim că trebuie să muncească. Și o să raportăm problemele de acolo. Că așa e normal. O administrație locală trebuie să fie transparentă, iar oamenii trebuie să folosească această platformă ca să lucreze primăria pentru ei.

Comentarii